NacióDigital | Actualitzat el 07/05/2020 a les 09:15h

VÍDEO Capten les primeres imatges en mig segle d'una família de llúdrigues al Besòs

L'espècie es considerava extingida d'aquest hàbitat des de mitjan segle XX

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xDFiUMn7RPE[/youtube]
Un grup d'estudi format pel Zoo de Barcelona, el Consorci Besòs Tordera i la Fundació Rivius ha captat les primeres imatges d'una família de llúdrigues a la conca del riu Besòs. Es tracta d'imatges “de gran transcendència”, afirma el grup, ja que suposen la “primera evidència” visual de la reproducció de l'espècie a la conca “després de la seva extinció durant la segona meitat del segle XX”.

Els responsables del grup de treball afirmen que aquest fet era “gairebé inimaginable fa només uns anys”, es mostren moderadament optimistes davant la possibilitat que l'espècie pugui seguir present en el futur en aquest hàbitat i consideren que és una mostra dels “grans esforços” que s'han fet per depurar l'aigua del riu.

Tot i això, els investigadors alerten que per assegurar la consolidació i viabilitat d'aquesta població de llúdrigues “cal seguir treballant i destinant esforços, sobretot, en la millora de l’estructura del seu hàbitat, que avui en dia encara es troba visiblement castigada en la majoria trams de la conca”. En aquest sentit, consideren “necessari” deixar més espai a l’ecosistema fluvial i evitar “recaure en actuacions de neteja de vegetació de la llera generalitzades”.

L’estudi de la llúdriga a la conca del Besòs es va iniciar a l’any 2014 que es van detectar els primers rastres al riu Tenes, tot i que abans ja s'havia deixat veure a la conca de la Tordera, afirma el grup. El projecte té l’objectiu d’analitzar la situació actual de l’espècie en aquestes dues conques hidrogràfiques, “sotmeses a una gran pressió humana”.
 

Una de les llúdrigues detectada. Foto: ACN.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 668
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: