Redacció | Actualitzat el 06/05/2020 a les 12:09h

Granollers licita les obres de la xarxa de calor sud per biomassa

El projecte servirà per escalfar set equipaments i i evitarà l'emissió de 134,4 tones equivalents de CO2

L'última Junta de Govern Local de Granollers ha aprovat iniciar la licitació del contracte d’obres per a la construcció de la xarxa de calor per biomassa que escalfarà set equipaments del sud de la ciutat. Es tracta de la Impremta Municipal, el Taller d'Artistes i el Centre de Cultura Popular i Tradicional La Troca, de Roca Umbert; l'Escola Ferrer i Guàrdia, les pistes municipals d'atletisme, el Pavelló municipal El Parquet, el Pavelló municipal El Tub i l'Institut Carles Vallbona.

A banda de la construcció de la xarxa també es licita el subministrament d’energia, amb estella forestal, i el servei de manteniment integral de les instal·lacions, amb un pressupost màxim de 846.421,87 euros, IVA inclòs. Aquest contracte és cofinançat per fons FEDER en el marc de l'operació anomenada "BIOenergia per al desenvolupament local" amb una subvenció de 544,940,98 euros. L'altre 50 % l'aportarà l'Ajuntament de Granollers. 
 

Imatges de la instal·lació de la xarxa de calor nord de biomassa de Granollers que ja va començar a funcionar el mes de febrer i que escalfa cinc equipaments Foto: Ajuntament de Granollers


Segons destaca l'Ajuntament de Granollers, aquesta xarxa de calor per biomassa "persegueix un canvi de model energètic, on es prioritza l’estalvi energètic, d’emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, i el foment de l’ús de la biomassa forestal com a font tèrmica renovable". En concret, amb el seu desenvolupament s'evitarà l'emissió de 134,4 tones equivalents de CO2, mentre que l'estalvi econòmic estimat serà de 28.042 euros/any en el subministrament de gas i manteniment dels sistemes de calefacció existents, en el conjunt de tots els edificis als quals dona servei la xarxa. Quan la xarxa estigui implantada es substituiran les instal·lacions actuals alimentades amb gas natural abans de dos anys, des de la seva entrada en funcionament. 
 
La xarxa de calor nord per biomassa es va posar en marxa aquest mateix mes de febrer i proporciona calefacció i aigua calenta sanitària a cinc equipaments l'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison. Aquesta primera xarxa forma també forma part de les actuacions de "BIOenergia per al desenvolupament local" i ha comptat amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 668
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: