NacióRipollès | Actualitzat el 23/04/2020 a les 10:08h

Els ramaders d'equí donen carn de poltre als hospitals i residències del Pirineu

La Federació de Cavall Pirinenc de muntanya farà arribar 175 quilos del producte a través de les seves associacions comarcals

La Federació de Cavall Pirinenc de muntanya (FECAPI), a través de les seves associacions comarcals de ramaders, farà donació de 175 quilos de carn de poltre a hospitals i residències del Pirineu.

La carn de poltre, tal com es va confirmar a través de l’estudi realitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), és una carn molt rica en omega 3, que arriba  a valors de fins al 27% just quan el poltre baixa de muntanya, superant amb escreix els valors mesurats en altres carns. A l’alta presència d’omega 3, cal destacar també la riquesa en ferro d’aquesta carn.

Aquestes qualitats i la seva tendresa i sabor, la fan molt indicada per casos d’anèmia, persones de salut delicada i dones embarassades. Aquesta carn provés del Cavall Pirinenc Català (CPC), una raça càrnia reconeguda per la Generalitat de Catalunya des de l’any 2008. Les eugues, poltres i cavalls pasturen de juny fins a octubre a prats d’alta muntanya, conservant els nostres paisatges.

Des de 2008, any en què es va fundar la FECAPI, els ramaders d’equí CPC dels Pirineus estan units en set associacions: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès i Vall d’Aran. La federació agrupa a 430 ramaders i produeix anualment uns 3.000 poltres que garanteixen el consum d’una carn excel·lent i d’alta qualitat.
 

Un grup d'eugues i poltres mengen farratges. Foto: ACN


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 755
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: