NacióDigital | Actualitzat el 01/04/2020 a les 10:07h

Unió de Pagesos fa una crida a estudiants i aturats perquè puguin treballar en la pròxima campanya agrària

El sindicat continua cercant alternatives i les millors opcions per a fer front a les collites vinents

Unió de Pagesos fa una crida per ampliar a altres col·lectius –com estudiants o persones que s’hagin quedat a l’atur com a conseqüència de la crisi per la Covid-19– la possibilitat de treballar en la pròxima campanya agrària. Mentrestant, el sindicat continua treballant en les diferents mesures anunciades els últims dies, tant amb diversos departament de la Generalitat de Catalunya com amb els sindicats obrers, per a preparar les les collites vinents.
 
L’objectiu d’aquestes iniciatives, com ha reiterat el sindicat, és poder cobrir les necessitats de la pagesia i del sector en el seu conjunt amb persones acostades al territori, fet que minimitzaria els desplaçaments, tot respectant les mesures sanitàries dictades per les autoritats corresponents, i ajudaria a fer efectives les mesures decretades per a controlar l’expansió d'aquest coronavirus.
 
Així, Unió de Pagesos ha traslladat al Departament d’Agricultura que faci extensiva aquesta petició als estudiants de les escoles agràries que en aquests moments es troben sense activitat lectiva presencial, i que també la traslladi als centres de secundària, de formació professional i universitats de les zones rurals amb més demanda de mà d’obra. Els estudiants podran fer arribar les seves peticions a l’adreça campanyaagraria2020@uniopagesos.cat.
 
Igualment, el sindicat treballa permanentment amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per tal que persones properes als territoris amb més demanda de mà d’obra i que hagin vist afectada temporalment la seva situació laboral puguin també adreçar-se al mateix correu la seva petició per treballar en la campanya agrària.
 
Unió de Pagesos considera que cal traslladar la necessitat de posar en relleu la importància de que la pagesia i el sector puguin desenvolupar la seva activitat per garantir l’abastiment alimentari a la societat, per això també és necessària en aquests moments la solidaritat de la societat amb la pagesia que produeix aquests aliments.

[noticiadiari]2/197029[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/198001[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/197963[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/197894[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/198035[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/198064[/noticiadiari]

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 776
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: