Redacció | Actualitzat el 09/03/2020 a les 12:40h

Neix la la Taula d'Emergència Climàtica de Granollers

L'entitat es presentarà públicament el 12 de març al Museu

Una desena d’entitats i col·lectius preocupats per l’emergència climàtica s’han constituït en la Taula d’Emergència Climàtica de Granollers (TECG). L'entitat es presentarà públicament el dijous 12 de març, a les 19h., a la sala d’actes del Museu de Granollers, on farà públic el manifest signat per la desena d’entitats i col·lectius que l’han constituïda i tots llegiran les demandes que han ideat "després de reflexionar sobre Granollers i els efectes del canvi climàtic".

Segons explica la TECG en un comunicat, els seus primers objectius són "conscienciar la població i presentar les seves propostes a l’Ajuntament" i confien ser rebuts per l’equip de govern. En el seu manifest fundacional destaquen que "l’emergència climàtica és manifesta al territori" i critiquen que "fa la impressió que el clima i l’atmosfera no són una prioritat ni les polítiques municipals estan coordinades". També parla "de la contradicció que representa que Granollers formi part del Pacte d’Alcaldes pel Clima i tingui plans de mitigació del canvi climàtic i, per contra, s’anomeni ciutat del motor, fomenti la cultura del cotxe, promogui el PDU del Circuit de Barcelona Catalunya, no resolgui la problemàtica de la Ronda Sud, obri grans superfícies comercials als afores i deixi la xarxa ciclable a mitges".

Les entitats signants al darrere de la TECG destaquen que "posen els seus coneixements i la seva expertesa en diversos àmbits (mobilitat, agroecologia, sostenibilitat, prevenció de residus, justícia climàtica, educació, cultura i comunicació ambiental, energia verda, cooperativisme, comerç local, etc...) al servei de la ciutat. Estan disposades a posar-hi de la seva part, però també demanen corresponsabilitat a l’administració local".
 
Les entitats recorden que, el passat 26 de setembre, van decidir fer una Marxa pel Clima, que va recórrer carrers i places de la ciutat.

La Taula d’Emergència Climàtica de Granollers la formen l’Associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana, Granollers en Transició (GenT), Rebel·lió o extinció Vallès Oriental – Baix Montseny (XR VOBM), Plataforma No Ens Vendreu la Moto, Col·lectiu Integració Ronda Sud, Casal del Mestre de Granollers, Ateneu de Granollers, Fira d’Economia Social i Solidària, Amnistia Internacional i Granollers Pedala, i està oberta a l’adhesió de més entitats, col·lectius i persones.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 657
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: