NacióDigital | Actualitzat el 04/03/2020 a les 11:45h

Objectiu: 50.000 signatures per blindar la protecció del Montseny

Diverses entitats ecologistes impulsen una iniciativa legislativa popular

Objectiu: blindar la protecció del Montseny. Diverses entitats ambientalistes impulsen una iniciativa legislativa popular (ILP) per salvarguardar per llei l'espai natural. Per fer-ho han d'aconseguir 50.000 siagnatures en dos mesos.

La ILP la promou la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, juntament amb altres entitats ecologistes. Va ser admesa a tràmit per la mesa del Parlament i el següent pas és aconseguir 50.000 firmes en un marge de 120 dies. Si s'aconsegueix aquest objectiu, el Parlament de Catalunya sotmetrà la proposta a debat.

L'objecte d’aquesta proposició de llei és definir jurídicament diferents nivells de protecció dins de l'espai natural del massís del Montseny, espai amb una incalculable riquesa biològica i que es troba en constant amenaça. El massís, segons els promotors de la ILP, actualment compta amb una protecció molt feble que ve donada pel Pla especial del Parc Natural de 1977, norma de rang reglamentari "que ha quedat manifestament obsoleta i insuficient".
 

El Montseny nevat. Foto: Miquel Comas Dorca.


Amb aquesta iniciativa, es pretén dotar al parc natural de l'empara i blindatge d’una llei, amb uns nivells de protecció superiors als que ha gaudit històricament, basada en les figures de Parc Natural, Paratge Natural d'Interès Nacional i Reserves Naturals Integrals, que s'adeqüen en major mesura a la realitat de l'espai natural, que, entre d'altres coses, serveix d'hàbitat a una espècie amenaçada i única en el món: el tritó del Montseny.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 655
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: