Redacció | Actualitzat el 26/02/2020 a les 17:51h

Una escola de Mollet, pionera d'un projecte per a fomentar l'ús de l'energia solar

Es tracta de l''A-prenem el sol?', una iniciativa que instal·larà plaques fotovoltaiques

Imatge de la presentació del projecte Foto: Diputació de Barcelona


L'escola d'educació infantil i primària Sant Vicenç de Mollet del Vallès ha estat el primer centre educatiu de la demarcació de Barcelona en apuntar-se al projecte A-prenem el sol? impulsat per la Diputació per implementar l'autoconsum elèctric amb energia solar produïda per plaques fotovoltaiques instal·lades al seu terrat. 

El projecte, que  integra per primera vegada l'acció de l'escola i de l'associació de familiars dels alumnes (AMPA) i l'ajuntament amb el suport tècnic de la Diputació, persegueix l'objectiu d'aportar tant beneficis ambientals com també econòmic per a les escoles, així com ser una eina pedagògica per incentivar l'educació de l'alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d'energies renovables.

En la presentació del projecte, diputat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, ha ressaltat que les accions de lluita contra l'emergència climàtica necessiten d'accions pràctiques i "aquest projecte és una prova real del treball que poden realitzar moltes escoles en eficiència energètica amb l'aprofitament solar". Gomar també ha destacat el treball que realitza la Diputació de Barcelona per fer efectiva la transició energètica donant suport als municipis. "Confio – ha dit Gomar- que a aquesta iniciativa s'hi sumin moltes escoles per fer efectiva aquesta transició energètica necessària davant l'emergència climàtica".

En aquest projecte pioner de l'escola Sant Vicenç de Mollet, es preveu una instal·lació de plaques fotovoltaiques amb una potència de 15,99 kWp, amb una inversió de 22.798 euros per part de l'Ajuntament amb una aportació del 10% per part l'AMPA del centre escolar. La nova instal·lació fotovoltaica permetrà cobrir el 38% de la despesa energètica de l'escola i un estalvi anual de 2.000 euros en la factura elèctrica. L'aportació econòmica realitzada per l'AMPA serà retornada i amortitzada en dos anys i mig.

Pel desenvolupament del projecte, la Diputació de Barcelona farà l'acompanyament en totes les fases del projecte i la redacció de projectes executius, oferirà recursos personalitats per a cada centre així com formació al professorat de l'escola i tallers sobre l'energia fotovoltaica per als alumnes amb recursos com ara Equip solar d'autoconsum i maletes educatives sobre energia sostenible (50-50).

El regidor d’Ecologisme, Transició Energètica i Educació de Mollet, Raúl Broto, ha destacat que “amb iniciatives palpables com aquesta, no nomésseguim fomentant la transició energètica i les energies renovables, sinó que també posem de manifest que la nostra aposta per lluitar contra l’emergència climàtica passa per l’educació i la implicació de les escoles i les famílies de Mollet”.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 754
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: