Redacció | Actualitzat el 25/02/2020 a les 10:31h

​Descobreixen una planta mai vista a la península Ibèrica

Es tracta d'una espècie de la família de les cariofil·làcies considerada vulnerable per la normativa internacional trobada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Un detall de la planta. Foto: ACN


Descobreixen al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser una planta que no s'havia identificat encara a la península Ibèrica. Es tracta de l'Herniaria alpina, una espècie que pertany a la família de les cariofil·làcies. Fins ara, es coneixia la seva existència al vessant francès dels Pirineus però no s’havia trobat fins ara a la vessant catalana.

La població descoberta a Catalunya ocupa molt poca extensió i està formada per menys de 200 individus madurs. Actualment la planta està considerada com a vulnerable segons criteris de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

L’investigador Moisès Guardiola ha estat l’artífex de la troballa en el marc del treball de cartografia detallada dels hàbitats del parc natural a la zona del circ d’Ulldeter (Ripollès), elaborat el 2018.

La planta s'ha descobert al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser. Concretament, en un coixinet petit d'entre 10 i 15 cm de diàmetre on hi ha menys de 200 individus madurs. L'Herniaria alpina està associada a pedrusques sobre substrat calcari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 657
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: