Redacció | Actualitzat el 28/01/2020 a les 12:19h

Mollet limita a 30 km/h la velocitat a tota la ciutat

La mesura forma part d'un paquet d'accions contra el canvi climàtic

A partir d'aquesta setmana pels carrers de Mollet del Vallès es podrà circular, com a màxim, a 30 km/h. És la mesura més destacada d'un paquet d'accions que el consistori molletà vol aplicar per lluitar contra el canvi climàtic, de les quals aquest dilluns s'han presentat les cinc primeres que es posaran en marxa aquest any. 

La limitació de la velocitat es mostrarà amb uns cartells que s'han ensenyat aquest dilluns. Segons l'alcalde molletà, Josep Monràs, amb aquesta mesura s'avancen a la directriu estatal que obligarà a totes les ciutats de més de 50.000 habitants a limitar la velocitat: "No només es tracta d’una qüestió de seguretat viària, que ho és, sinó que és compromís de tots tenir cura del nostre entorn. Hi ha dades clares que demostren que a major velocitat, major combustió, i a major combustió, major contaminació. En cap cas la intenció és la sanció ni aquesta serà imminent. El nostre objectiu és educar i contribuir a la sensibilització ciutadana", ha defensat.

L'energia solar és un altre dels camps on s'aplicaran mesures. Segons ha explicat el consistori en en un comunicat, al ple d’aquest mes de gener es crearà l'anomenada Comissió d’estudi per a l’ordenança solar, amb la que "s’establirà una regulació municipal que incentivi la implantació de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica millorant i simplificant les bonificacions fiscals actuals sense que sigui necessari, per exemple, assolir el 30% del consum per tenir dreta  la bonificació de l’IBI".

L'aigua també està inclosa en el paquet d'actuacions. Recentment el consistori aprovava una pròrroga de cinc anys en el contracte de l'aigua: "D'aquesta manera l’Ajuntament garanteix tot un seguit d’inversions per part de l’empresa que permetran millorar la xarxa de distribució i el servei, garantir el compliment del Pla Sanitari de l’aigua i seguir avançant en el reaprofitament d’aigües freàtiques per a reg de parcs i jardins", destaca el consistori.

En el paquet de mesures també es preveuen iniciatives per la reducció del plàstic.

Totes aquestes mesures, segons el consistori, formen part d'una "aposta decidida per una ciutat més verda, sostenible i compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de Nacions Unides". Aquest compromís i aquestes actuacions contra la crisi climàtica es van formalitzar, tal i com ha destacat l'ajuntament, el passat mes de desembre amb la signatura del Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica, en vigor a Mollet des del passat 1 de gener.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 647
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: