Redacció | Actualitzat el 16/01/2020 a les 11:51h

Quatre de cada cinc catalans creuen que als correbous es maltracta l'animal

Prou Correbous considera els resultats de l'enquesta encarregada com a “extraordinaris” i “decisius” per a abordar la fi de les "festes" taurines que provoquen “el rebuig" de la majoria de la societat catalana

Mig centenar de persones s'ha concentrat a la plaça Sant Jaume aquest dimecres per a donar suport a l'acte de presentació de la plataforma Prou Correbous, que ha explicat els resultats d'una enquesta d'opinió realitzada al passat mes de novembre a 600 persones de Catalunya.
 
La plataforma Prou Correbous neix de la unió de nou entitats de protecció dels animals per a fer un front comú per lluitar per la fi dels actes taurins a Catalunya. Aquesta iniciativa sorgeix després de que un bou saltés la barrera durant els correbous de Vidreres el passat mes de setembre, que va causar 19 ferits abans de ser abatut a trets per la policia.
 
Resultats de l'enquesta

S'han explicat els resultats d'una enquesta encarregada a Institut Opinòmetre, gràcies al recolzament d'entitats com la Humane Society, CAS International, PETA i la fundació Franz Weber. L'enquesta ha estat realitzada entre l'11 i el 20 de novembre de 2019 a 600 persones majors de 18 anys representatives de la població resident a Catalunya. Els resultats han estat qualificats per Prou Correbous com a “extraordinaris” i “decisius” per abordar la fi d`aquests actes taurins que provoquen “el rebuig d'una amplíssima majoria de la societat catalana”. Des de Prou Correbous asseguren que el rebuig als correbous i la opinió favorable a prohibir-los ha augmentat, després de comparar els resultats amb una enquesta similar feta el 2012.
 

Mig centenar de persones s'ha concentrat a la plaça Sant Jaume per a donar suport a l'acte de presentació de la plataforma. Foto: @ProuCorrebous.


A la pregunta "Considera vostè que a les festes populars conegudes com a correbous els animals són maltractats i pateixen?", els resultats són molt clars: el 81,3% considera que si, o el que és el mateix, 4 de cada 5 persones creu que els correbous son maltractament animal. Els resultats, segmentats per demarcacions, mostren com a Barcelona aquesta consideració puja al 83%. A Tarragona, que és la zona que concentra més correbous de Catalunya, compta amb un 74% que també considera que els correbous suposen un maltractament als animals. La consideració que els animals son maltractats i pateixen s’ha incrementat en un 5,8% respecte dels resultats d'una enquesta molt similar que es va realitzar al 2012 des de SigmaDos, que pujava fins als 75,5%.
 
Un 85,5% dels enquestats no considera justificat que les administracions destinin diners públics per a la realització dels correbous.
 
També, en termes comparatius a fa 7 anys, les persones consultades que consideren que en l’actualitat aquests espectacles NO han de continuar existint, s’ha incrementat en un 9%.  Del 68% al 2012 ha pujat a un 77% al novembre de 2019.
 
Quant a la pregunta "Estaria vostè d'acord que el Parlament de Catalunya prohibís els correbous?" Guanya el sí, per un 75%. A la demarcació de Tarragona també guanya el sí, i només un 26,7% estaria en contra de la prohibició. A tot Catalunya, només un 13,2% dels enquestats rebutjaria una hipotètica prohibició.
 
Per a les entitats que conformen Prou Correbous, les conclusions són clares. “Catalunya no només no s'identifica gens amb aquests espectacles als qui atribueix maltractament animal, sinó que una gran majoria estaria a favor de que el Parlament els prohibís”.
 
Pròximes actuacions
 
Després que les entitats animalistes es reunissin amb tots els grups parlamentaris arran de l'incident de Vidreres, el Parlament va aprovar a finals del mes de setembre una proposta de resolució d'En Comú Podem que demanava al Govern realitzar els canvis normatius necessaris perquè "les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar a Catalunya". La iniciativa, que es va votar al Debat de Política General, va ser aprovada amb 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions.
 
Des de Prou Correbous han anunciat que ara iniciaran una segona ronda de reunions amb tots els grups polítics per a fer una proposta concreta perquè el Parlament prohibeixi per llei les festes populars amb bous.
 
Les entitats que formen el grup coordinador de la plataforma son ADDA, una de les entitats de protecció animal més antigues de Catalunya, fundada al 1976; FAADA i Libera!, entitats que van liderar la plataforma Prou, que al 2010 va aconseguir acabar amb les curses de braus a Catalunya; AnimaNaturalis, entitat que durant els últims anys ha centrat una bona part dels seus esforços a documentar i denunciar els correbous de Terres de l´Ebre; la Fundació Fauna, entitat gironina que va liderar la fi de les curses de braus i dels correbous a Olot; Fundación Franz Weber, amb representació internacional i presència a Catalunya amb diferents projectes de protecció animal i ambiental;  Lex Ànima, entitat gironina que lluita legalment contra el maltractament animal i que també va interposar denúncia contra els correbous de Vidreres; AVDA, agrupació de Vidreres per la defensa animal i ambiental, constituïda al setembre com a reacció als incidents als correbous del municipi; i Tots Som Poble, associació de veïns i veïnes d'Amposta que es va constituir el passat estiu per a fer visible un sector de la societat que rebutja el maltractament animal y el "segrest de les festes" per part de les penyes taurines.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 647
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: