NacióGirona | Actualitzat el 02/12/2019 a les 12:31h

L'ACA garanteix més del 83% de les necessitats energètiques de la depuradora de Ventalló amb energia solar

Mitjançant una inversió superior als 13.000 euros, s’ha instal·lat una planta fotovoltaica amb 36 panells per a generar electricitat verda i consumir-la de manera instantània a la planta

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha instal·lat una planta fotovoltaica a la depuradora de Ventalló, a l’Alt Empordà, amb l’objectiu de generar energia verda i consumir-la de manera instantània a la mateixa planta, tot reduint així el consum d’energia convencional i decreixent les emissions de CO2 a l’atmosfera.

La mesura, que ha suposat una inversió superior als 13.000 euros, ha consistit en la instal·lació d’una planta, amb 36 panells, amb una potència de generació instal·lada de 10 kW, tenint en compte que la potència contractada per a dotar d’energia aquesta depuradora és de 15 kW. Això s’ha traduït en un autoconsum a partir d’energia verda i renovable de més del 83%, per a produir tota la demanda diürna i una autonomia diària total del 42%. Aquesta és la primera planta fotovoltaica en una depuradora a tot Catalunya.

Seguiment a temps real

La generació i distribució de l’energia produïda en aquesta planta fotovoltaica es pot seguir de manera digital des de qualsevol aplicació mòbil, podent emmagatzemar les dades i guardar-te els registres històrics.
 

La planta disposa de 36 panells amb una potència de 10 kW. Foto: @aigua_cat.


La planta ofereix una vida útil molt elevada (25 anys), requereix un manteniment mínim, i es pot instal·lar en terrenys o en cobertes d’edificis de manera ràpida (2-3 setmanes). Això obre la porta a implementar-se en altres depuradores i assolir, així, els objectius fixats per la Llei de Canvi Climàtic i en el decret llei per a l’emergència climàtica aprovat aquesta setmana, que defineixen que les depuradores hagin de generar el 20% del que consumeixen amb energies pròpies i netes en l’horitzó del 2020.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 876
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: