Redacció | Actualitzat el 01/07/2019 a les 10:42h

L'ACA destina 204.000 € a controlar el nivell de les aigües subterrànies a quatre comarques gironines

S'ha posat a informació pública la instal·lació dels piezòmetres als municipis de Llers, Vilobí d'Onyar, Riudellots, Cassà de la Selva i Calonge

Punt de control dels volums d'aigua subterrània (piezometre). Foto: @gencat.


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte per a habilitar sis nous punts de control de les aigües subterrànies en un total de quatre comarques gironines, concretament la Selva, el Gironès i l'Alt i el Baix Empordà.
 
Les actuacions planificades, que es podran consultar fins el 28 de juny, tant presencialment com per via telemàtica, es duran a terme als municipis de Llers, Vilobí d'Onyar, Riudellots, Cassà de la Selva i Calonge, amb l'objectiu de controlar i fer seguiment de la quantitat d'aigua de les masses d'aigua subterrània presents en aquests àmbits. Es preveu destinar prop de 204.000 euros en els treballs.  
 
Els piezòmetres, que s'habilitaran en un període de quatre mesos, serviran per a disposar de forma periòdica de dades de nivells d’aqüífers dels quals no hi ha actualment cap punt de control. S'analitzarà, per tant, els seus volums i la seva evolució, amb l’objectiu de valorar l’estat quantitatiu de les corresponents masses d’aigua subterrànies.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 909
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: