EcoDiari | Actualitzat el 08/03/2019 a les 10:58h

L'ACA retorna anticipadament el 100% del deute i tanca un cicle de vuit anys

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha informat al consell d’administracióque enguany es retornarà el deute que resta pendent, quantificat en 162 MEUR

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) restarà durant el 2019 totalment sanejada i sense endeutament bancari. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ho ha explicat aquest dijous en la sessió del consell d’administració de l’ACA, destacant que s’avança en dos anys el retorn de l’endeutament bancari.
 
Enguany, l’ACA retornarà els 162 milions d’euros de deute pendent, una xifra que engloba els 101 milions d’euros que s’havien de retornar durant el 2019 i els 61 milions d’euros que s’havien de liquidar en els exercicis de 2020 i 2021.Per primer cop en la seva història, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) serà una empresa pública totalment sanejada i sense disposar de cap endeutament bancari, tenint en compte que des de la seva creació l’any 2000, l’agència va néixer ja amb deute arran de la fusió de la Junta d’Aigües, la Junta de Sanejament i la Direcció General d’Obres Hidràuliques.
 

Gràfic. Evolucíó de l'endeutament bancari durant el període 2000-2019. Foto: @aigua_cat.

 
Aquesta reducció de l’endeutament ha estat possible gràcies a l’aplicació d’un Pla Econòmic i Financer iniciat l’any 2011 i consistent en tres grans eixos: la reducció de la despesa, la reestructuració de l’endeutament i l’adequació dels ingressos de l’ACA. En aquest període (2011-2019), l’ACA haurà liquidat un deute bancari de 1.388 milions d’euros.
 
D'altra banda, en la sessió d'avui el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, ha comunicat al consell d’administració que deixa el càrrec a petició pròpia, un cop acomplerts els objectius que s’havia plantejat per a l’assoliment de l’equilibri financer de l’ACA i ha traslladat el seu agraïment als i les membres del consell i als tres consellers que li han fet confiança durant la seva etapa com a director de l’agència. El Govern nomenarà el nou director de l’ACA properament.

Navega per les etiquetes

Agència Catalana de l'AiguaACAdeute

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 947
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: