Redacció | Actualitzat el 05/03/2019 a les 12:42h

Petit Futé publica la primera guia del Geoparc Mundial de la Catalunya Central

Se n'han editat 9.000 exemplars en català, castellà i francès

Guies del Geoparc Mundial de la Catalunya Central en català, castellà i francès Foto: Estefania Escolà


L'editorial francesa Petit Futé ha publicat la primera guia del Geoparc de la Catalunya Central, un recull de tota l'oferta turística que hi ha al territori sota la marca Geoparc. En aquesta publicació, de la qual se n'han editat 9.000 exemplars en català, castellà i francès, s'hi poden trobar propostes culturals, paisatgístiques i gastronòmiques, entre d'altres.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, es tracta d'una oportunitat, ja que en un petit document s'hi recull tota la informació del Geoparc. Comas també ha subratllat el fet que una editorial francesa de prestigi hagi apostat per aquest territori. Actualment existeixen 140 Geoparcs mundials UNESCO en 38 països. A Catalunya, n'hi ha dos, el de la Catalunya Central –amb més de 2,5 milions de visitants-, i el de la Conca de Tremp-Montsec, al Pirineu.

El Geoparc de la Catalunya Central té per fi la seva primera guia turística, un recull de tota la informació que hi ha en aquest territori, i que se centra principalment al Bages. El document ha estat editat per Petit Futé, una editorial francesa de gran prestigi, que ha decidit apostar per aquesta oferta pel seu fort reclam turístic. De fet, el Geoparc de la Catalunya Central té actualment més de 2,5 milions de visitants anuals amb Montserrat com a epicentre. 

El coordinador científic del Geoparc de la Costa Basca, Asier Hilario, ha explicat que la guia era un "deute pendent" del Geoparc. "Fer geoturisme en un geoparc vol dir connectar amb l'essència del territori, i una guia com aquesta t'ajuda a circular per aquest territori perquè cadascú el descobreixi com vulgui", ha explicat. 

En total, de la guia se n'han fet 9.000 exemplars, 6.000 en francès, 3.000 en català i 3.000 més en castellà. Petit Futé és el primer grup editorial en llengua francesa a escala mundial, amb més de quaranta anys d'experiència. L'editorial posa les seves publicacions a l'abast dels països de parla francesa, fet que no només es limita a França sinó també Suïssa, Bèlgica, Luxemburg i el Canadà.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 832
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: