Xavier Borràs | Actualitzat el 24/01/2019 a les 15:45h

El TSJC obliga Iberpotash a treure el runam acumulat al Cogulló els últims 11 anys

La interlocutòria també ratifica el 30 de juny d'enguany com a data límit per a continuar abocant a Sallent

Vistes del runam salí del Cogullo de Sallent, al Bages. Foto: ACN.


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordena a Iberpotash que retiri el runam que s'ha acumulat al Cogulló de Sallent des de l'abril del 2008, la data en què la Generalitat va concedir l'autorització ambiental que permetia els abocaments, però que el mateix TSJC va anul·lar l'any 2013.

Del total de runam que hi ha al Cogulló, uns 44 milions de tones, l'Associació de Veïns de la Rampinya, que és la part demandant, calcula que, des que es va concedir l'autorització anul·lada, s'hi haurien abocat entre 12 i 13 milions de tones de residu salí.

Per altra banda, la interlocutòria del TSJC, que ha avançat Regió 7, ratifica el 30 de juny d'aquest 2019 com a data límit per a continuar abocant runam al Cogulló de Sallent, d'acord amb les pròrrogues que s'han concedit.

La interlocutòria del Tribunal destaca la "retirada del residu salí abocat i acumulat al dipòsit del Cogulló en els termes que fa valer la part actora d'acord amb els programes i fiances de la seva raó, sempre i quan gaudeixin de la titulació habilitant que procedeix".

Navega per les etiquetes

runam salíBagesCogulló.TSJCIberpotash

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 573
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: