Redacció | Actualitzat el 17/01/2019 a les 14:57h

Bassols Energia posa en marxa una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum a Olot

Sud Renovables ha instal·lat les plaques solars a la seu de l'empresa, que permetran generar i consumir un 20% del seu consum energètic anual

L’empresa Bassols Energia ha posat en funcionament una instal·lació fotovoltaica per autoconsum a les seves oficines d’Olot. En total, s’han col·locat 155 plaques solars amb una potència total de 46,50 kWp (40,0 kWn). 
 
A través d’aquestes plaques solars, Bassols Energia generarà un 20% del seu consum energètic anual que es destinarà a autoconsum, per abastir energèticament la pròpia seu de la companyia a Olot. La instal·lació ha estat dissenyada per optimitzar tant la part tècnica-econòmica com els límits tècnics que plantejava el projecte, que ocupa tota la superfície útil del teulat de l’edifici de Bassols. La instal·lació ha estat realitzada per Sud Renovables, empresa especialitzada en instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic.
 
Tomàs Feliu, president de Bassols Energia, ha destacat que “la posada en funcionament d’aquesta nova instal·lació fotovoltaica és un pas més que fem per contribuir a la transició cap a la generació d’energia elèctrica amb fonts d’energia renovables” i ha afegit que “des de Bassols Energia hem impulsat en els darrers temps diverses accions per caminar cap a la transició energètica”. 
 
En aquest sentit, l’energia que consumeixen els clients de Bassols Energia procedeix de fonts 100% renovables com certifica la Comissió Nacional de Mercats i de la Competència (CNMC), depenent del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, que avala que l’empresa comercialitza energia 100% verda. A més, Bassols Energia ha impulsat iniciatives com l’empresa Webatt Energia, una aliança estratègica amb Wattia Innova per la instal·lació de bateries elèctriques intel·ligents d’ús domèstic per emmagatzemar l’energia generada a través de plaques solars. 
 
Webatt Energia és distribuïdor exclusiu dels equips alemanys d’autoconsum fotovoltaic SonnenBatteries, que permeten emmagatzemar a casa l’energia del sol per consumir-la quan calgui. El sistema permet estalviar fins a un 80% del cost energètic amb l’emmagatzematge de l’energia solar a través de plaques fotovoltaiques. 
 
Sud Renovables, empresa catalana fundada el 2005, es dedica a l'enginyeria, promoció, construcció i explotació d'instal·lacions d’energies renovables. SUD Renovables disposa d’una plantilla de 35 persones i té presència a Espanya, Andorra i Llatinoamèrica.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 573
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: