Xavier Borràs | Actualitzat el 14/12/2018 a les 08:15h

PACMA denuncia que les polítiques actuals han convertit Catalunya en el femer d'Europa

Crida a una concentració a Barcelona aquest dissabte per a exigir al Govern un pla de xoc contra la contaminació per purins

Catalunya ha esdevingut l’abocador d’Europa, segons el Partit Animalista Conta el Maltractament Animal (PACMA), que aquest dissabte ha convocat una concentració a les 12 h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per a exigir al Govern un pla de xoc contra la contaminació per purins.

Actualment, a casa nostra hi viuen més porcs que persones, i aquest fet implica terribles conseqüències per als drets dels animals, per a la nostra salut i la del planeta. La connivència davant els reiterats incompliments de la indústria càrnia demostra que la Generalitat s’ha plegat als interessos del sector, manifesten els animalistes
 
Segons L’Institut d’Estadística de Catalunya, cada any s'exploten i es maltracten més de 21 milions de porcs a Catalunya a les anomenades macrogranges, espais allunyats dels nuclis urbans destinats a convertir éssers que senten i pateixen en objectes destinats al consum. "A la demarcació de Lleida la població de porcs és deu vegades superior a la de persones", destaca Nacho Pascual, portaveu de PACMA a Catalunya.
 
Els nitrats que desprenen els purins d’aquests porcs estan contaminant progressivament el medi ambient. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, el 41% dels nostres aqüífers estan contaminats com a conseqüència de l’activitat de les macrogranges. 142 municipis tenen problemes d’abastament d’aigua i per aquest motiu el Govern destina més de 6 milions d’euros a proveir aigua a les zones afectades.
 

La ramaderia ja s’ha convertit en el primer contaminant mundial, amb un 14,5% d’emissions de gasos d’efecte hivernacle Foto: Adrià Costa


Segons l’informe de Food&Water Europe, les tones de purins generades a Espanya l’any 2015 podrien omplir més de 23 vegades la capacitat del Camp Nou. "La Generalitat ha ignorat deliberadament les advertències del Síndic de Greuges que, en el seu informe de desembre de 2016, demanava mesures urgents per pal·liar la contaminació de les aigües" denuncia Pascual, que conclou: "Els nostres polítics han decidit prioritzar els interessos econòmics a la supervivència del planeta".
 
Segons la FAO, l’Organització de Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, la ramaderia ja s’ha convertit en el primer contaminant mundial, amb un 14,5% d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Les decisions irresponsables de la nostra classe política estan contribuint a l’acceleració del canvi climàtic, que amenaça greument la nostra existència.
 
El Partit Animalista seguirà fent visible i denunciant allò que la indústria de la carn vol amagar: el tracte inhumà que reben aquests animals, el patiment que se’ls infligeix i els greus efectes que les explotacions ramaderes tenen sobre la salut de les persones. Per aquest motiu, PACMA ha convocat una concentració a la plaça Sant Jaume aquest dissabte, 15 de desembre, a les 12:00 h, per a exigir al Govern un pla de xoc que lluiti contra la contaminació per purins. "Defensar la terra implica no maltractar-la, contaminar-la o expoliar els seus recursos sense miraments", manifesta Nacho Pascual.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 573
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: