Redacció | Actualitzat el 04/10/2018 a les 16:22h

El vídeo que demostra la terrible expansió del cranc blau al delta de l'Ebre

Els pescadors de la llacuna de l'Encanyissada capturen quantitats ingents d'este crustaci invasor

Que la del cranc blau és segurament la plaga més ferotge que ha viscut el Delta en els darrers temps ja no és cap secret i, el pitjor de tot, és que sembla que no té aturador. La seua velocitat d’implantació i dispersió ha estat enorme, gairebé no queda cap racó del delta de l’Ebre ni de les platges del territori sense la presència d’este voraç crustaci, que ja ha aniquilat pràcticament el cranc autòcton i que també està colonitzant el curs del riu Ebre, com a mínim, fins a l’assut de Xerta.

El 20 de setembre passat la Direcció General de pesca feia la presentació pública de la primera avaluació sobre el cranc blau al delta de l'Ebre. A partir de les conclusions d’este informe preliminar l’organisme de la Generalitat ha decidit apostar per “una intensa explotació comercial” de l’espècie, únicament des de sector professionals.
La llacuna de l’Encanyissada, al Delta de l’Ebre, és un dels punts on es pesca el cranc blau.  El següent vídeo mostra com les xarxes de la pantena capturen una quantitat ingent de cranc blau: 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 563
Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: