Redacció | Actualitzat el 03/10/2018 a les 07:40h

L'ACA posa a informació pública l'actualització de les zones amb risc d'inundació a les conques internes

L’agència proposa incrementar les àrees amb risc potencial d’inundació respecte l’anterior període i passa de les 29 proposades en el primer cicle a les 44 del segon

Trams fluvials amb risc d'inundació. Foto: ACA.


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública l’actualització de les zones amb risc potencial d’inundació a les conques internes. Tota la documentació relativa es podrà consultar fins el 15 de desembre per via telemàtica.
 
Aquesta actualització de les zones inundables es fa d'acord amb el que preveu el Reial decret 903/2010, de 9 de juliol, d'avaluació i gestió de riscos d'inundació, que trasposa la Directiva 2007/60/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre de 2007, relativa a l'avaluació i la gestió dels riscos d'inundació.
 
Se sotmet així a informació pública la revisió i actualització de l'Avaluació preliminar del risc d'inundació del districte de conca fluvial de Catalunya (2n cicle), amb l’objectiu de definir si cal incloure noves àrees amb risc potencial significatiu d’inundació arran dels episodis d’inundació registrats en el període 2011-2017 i dels estudis duts a terme per ACA.
 

Zones amb inundacions rellevants durant el període 2011-2017. Foto: ACA.


Uns 45 episodis d’inundació

En el període 2011-2017 hi ha inventariats 45 episodis d'inundació per pluges i per augment del cabal dels rius. Les indemnitzacions cobertes per aquest concepte varen ascendir a prop de 21 milions d’euros, afectant  140 municipis. De tots els episodis succeïts, només set es consideren rellevants, en concentrar danys superiors al milió d’euros per episodi.

Aquests set episodis acumulen danys per un valor de 27 milions d’euros, distribuïts en 86 municipis, i suposen  el 84% del danys totals registrats en el període d’estudi.

Augment de les zones amb risc d’inundació

En el primer cicle de planificació (2016-2021) es van comptabilitzar 29 àrees amb risc potencial d’inundació (ARPSI), 14 de les quals eren costaneres –incloent un total de 21 trams amb risc d’inundació (TRI)- i les quinze restants eren fluvials, incloent un total de 72 TRIs fluvials.

En la revisió que s’està duent a terme, el número d’àrees amb risc potencial d’inundació ascendeix a 44. D’aquestes, 28 corresponen a ARPSIs costaneres -incloent un total de 28 TRIs costaners-, 14 corresponen a ARPSIs fluvials i una correspon a ARPSI fluvial-pluvial - incloent un total de 79 TRIs- i, 1 ARPSI pluvial.

Cal tenir en compte que enguany, en el segon cicle de planificació (2022-2027), s’han inclòs noves tipologies d’inundació com fluvial-pluvial i pluvial.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 947
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: