Redacció | Actualitzat el 28/05/2018 a les 13:16h

El Consorci fa el seguiment d’aus rapinyaires a l’Alta Garrotxa

Les prospeccions se centren a les cingleres de més interès per a la nidificació d’aus | El seguiment va començar al març i s’allargarà fins el mes de juliol

Enguany es farà el seguiment d'una parella de trencalòs que freqüenta la zona de Monars i el Comanegra. Foto: Richard Martin.


Tal com ja s’ha fet en temporades anteriors, durant aquesta primavera i estiu es desenvolupen les tasques de seguiment d’avifauna a l’Alta Garrotxa, principalment centrades en espècies rapinyaires,. Aquest seguiment, que va començar al març i s’allarga fins al mes de juliol, pretén cobrir els períodes de nidificació i poder fer així el seguiment de l’èxit reproductiu de determinades espècies.

El seguiment se centra en les cingleres de més interès per aquestes espècies, situades en diferents punts de l’espai i que en alguns casos coincideixen amb sectors d’escalada, com poden ser Guitarriu o el Castellot.

Anualment es fa el seguiment de l’àguila daurada, i enguany es farà també el seguiment del trencalòs, i en concret d’una parella que freqüenta la zona de Monars i el Comanegra.

Al llarg dels diferents seguiments que s’han dut a terme, s’han estudiat també el falcó pelegrí, l’aufrany o el voltor.

Aquest seguiment és clau per a l’ordenació i regulació d’activitats a l’espai, especialment tenint en compte que l’Alta Garrotxa és Zona d’Especial Protecció per les Aus (ZEPA) i que la conservació d’aquestes espècies ha esdevingut un imperatiu legal a nivell europeu.

En aquest sentit, els resultats del seguiment permeten valorar l’afectació de les activitats d’ús públic sobre aquestes espècies sensibles, amb la finalitat de dur a terme una gestió que en garanteixi la seva conservació.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 777
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: