Redacció | Actualitzat el 14/03/2018 a les 16:02h

El temporal marí malmet la dessalinitzadora del Llobregat

El fort onatge registrat en els darrers dies en tot el litoral català ha afectat una part de la canonada i s’està treballant per aconseguir els permisos per poder actuar d’emergència | S’incrementa la producció d’aigua a la dessalinitzadora de la Tordera fins el 100%

El temporal marítim que ha afectat la costa catalana en els darrers dies ha provocat una sèrie de danys en el tub de captació de la dessalinitzadora del Llobregat, que és al terme municipal del Prat de Llobregat (Baix Llobregat.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat la tramitació dels permisos per poder actuar d’emergència i reparar així el tram malmès en el menor temps possible.
 
Amb la planta del Llobregat aturada momentàniament, s’ha incrementat la producció d’aigua a la dessalinitzadora de la Tordera, i s'ha passat del 75 al 100%. Altrament, es continua amb les extraccions d’aigua subterrània a la zona del delta del Llobregat (uns 4 hm3/mes) i, també, s’està intensificant l’aprofitament d’aigua del riu Llobregat, tenint en compte que les darreres pluges i nevades han incrementat els volums a la conca (al 65,6%, amb 140 hm3 i tendència creixent) i han afavorit uns cabals circulants elevats. Això fa possible que es pugui captar més aigua a les potabilitzadores d’Abrera i de Sant Joan Despí.
 
Cal tenir en compte que actualment, els embassaments del sistema Ter-Llobregat es troben al 58,4% de la seva capacitat, amb 358 hm3 i una tendència creixent.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 541
Agenda

» Del 25/03/2017 al 31/12/2018, De dilluns a divendres: de 12.30 a 13.30 h
Dissabtes i diumenges: de 12 a 14 h

Visites al Criptopòrtic de la Domus dels Mosaics d'Empúries
 Conjunt arqueològic d'Empúries (L'Escala)
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: