Xavier Borràs | Actualitzat el 16/01/2018 a les 15:24h

Aigües de Banyoles nomena l'exconseller Santi Vila director general

Quan era conseller de Territori i Sostenibilitat va aconseguir que no es pagués el cànon de l'aigua a la capital del Pla de l'Estany que reclamava l'Agència Catalana de l'Aigua. | El nomenament es produeix un dia després del límit establert pel règim d'incompatibilitats aplicable als alts càrrecs.

Santi Vila quan ere membre del Govern. Foto: ACN.


El darrer conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha estat nomenat director general d'Aigües de Banyoles, segons ha fet públic l'empresa del Pla de l'Estany en un comunicat al seu web. L'exconseller havia manifestat a RAC1 que se n'anava a l'empresa privada, per bé que no descartava concórrer a les pròximes eleccions a l'Ajuntament de Barcelona.

Curiosament, durant l'època que Santi Vila exercia com a conseller de Territori i Sostenibilitat (del desembre de 2012 al gener de 2016), l'Agència Catalana de l'Aigua s'entossudí a cobrar el cànon de l'aigua a l'Ajuntament –que és propietari de l'empresa, junt amb el de Porqueres. Tanmateix, el conseller Vila va aconseguir que la Llei d'acompanyament dels pressupostos de 2014 inclogués a l'article 16 el següent paràgraf: "En els usos d'aigua destinada a l'abastament a tercers, efectuats directament de l'estany de Banyoles, el tipus s'afecta d'un coeficient 0", tal com Vila havia promès al batlle d'aleshores i d'ara, Miguel Noguer, que va manifestar que s'havia "fet justícia amb el bé comunal de l'estany" i va subratllar que el conseller Vila havia complert el seu compromís.
 

Una vista general de l´estany de Banyoles. Foto: Tania Tapia / ACN.


A la ratlla de la incompatibilitat

Vila, que ha acumulat diversos càrrecs a l'Administració –com a diputat al Parlament de Catalunya, batlle de Figueres i conseller en tres departaments de la Generalitat (Territori, Cultura i Empresa)– arriba a la direcció general d'Aigües de Banyoles just en la ratlla de el règim d'incompatibilitats aplicable als alts càrrecs al servei de la Generalitat.

Efectivament, Vila va ser conseller de Territori i Sostenibilitat fins el 14 de gener de 2016; segons lel reglament esmentat no es pot autoritzar el desenvolupament d'activitats privades "en els assumptes en què el funcionari intervingui o hagi intervingut en els dos darrers anys o en què hagi d'intervenir per raó del lloc públic". Just un dia després d'acabar aquest termini, Santi Vila ha estat nomenat director general d'Aigües de Banyoles, que es dedica, des de l’any 1930, a la captació, el tractament i a la distribució d’aigua a la ciutat de Banyoles i rodalies.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 548
Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: