Redacció | Actualitzat el 26/09/2017 a les 10:50h

L'ACA impulsa la recuperació de les riberes dels rius de conques internes

La iniciativa servirà per assolir els objectius fixats en l’actual pla hidrològic de conques internes en la recuperació dels espais fluvials

 
 

Tram del Llobregat en el seu curs alt. Foto: ACA.


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha tret a licitació un contracte destinat a millorar i recuperar les riberes dels rius de les conques internes catalanes. El projecte, que té un pressupost de 123.000 euros, pretén avaluar i seleccionar aquells trams estratègics en rius per dur a terme actuacions per recuperar la morfologia, la connectivitat fluvial i les riberes.

Un cop adjudicat el contracte, es disposarà de divuit mesos per avaluar i diagnosticar l’estat actual, definir de manera consensuada quins són els trams més necessaris per actuar i dur a terme els treballs necessaris per a desenvolupar la inversió prevista en el Programa de mesures (7,4 M€) fins al 2021.
 
S’analitzaran, doncs, els impactes i les pressions i l’estat ecològic dels rius, fent especial atenció sobre la qualitat hidromorfològica i estudis de planificació social. També s’abordarà de manera consensuada amb el territori la recopilació d’informació. A partir d’aquí, es faran diverses visites de camp per avaluar sobre el terreny la idoneïtat de les actuacions i, a partir d’aquí, definir els treballs que es duran a terme.
 
Els treballs s’emmarquen dins el Programa de Mesures del Pla de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya per a l’assoliment dels objectius de l’estat ecològic, centrant-se en aquells trams fluvials amb una qualitat inferior a bona, sobretot en l’àmbit de l’hidromorfologia i riberes.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 738
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: