Redacció | Actualitzat el 25/08/2017 a les 16:50h

Alerta de pèrdues en la collita d’arròs al delta de l’Ebre per un fong

Unió de Pagesos avalua la minva entre un 20 i un 50% a causa de les altes temperatures | Reclama indemnitzacions al Ministeri espanyol

Una espiga d'arròs afectada pel fong «Pericularia Oryzae». Foto: UP.


Unió de Pagesos adverteix d'una pèrdua en la collita d'arròs al delta de l'Ebre d'entre el 20% i el 50% i afectacions de fins el 70% segons les varietats a causa de la proliferació del fong Pericularia Oryzae per les altes temperatures i la humitat molt elevada que s'han registrat en les últimes setmanes. El sindicat alerta que alguns productors poden tenir afectacions de fins al 90% en les seves superfícies.
 
Unió de Pagesos demana al Departament d'Agricultura que faci una valoració ràpida i acurada dels danys perquè la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pèrdues a l'hora de demanar una reducció  del mòduls de l'IRPF per adversitats climàtiques. Cal tenir en compte que aquesta adversitat climàtica no està contemplada en l'assegurança agrària.
 
El sindicat, d'altra banda, reclama al Ministeri d'Agricultra que permeti, a partir de l'any vinent, la utilització de triciclazol, l'únic fitosanitari específic per combatre aquest fong, ja que, tot i que Unió de Pagesos ho va demanar, finalment no va ser acceptat.
 
El fong Pericularia Oryzae afecta la fulla i la tija de l'arròs i és especialment nociu per al conreu quan ha sortit l'espiga, ja que l'asseca.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 540
Agenda

» Del 25/03/2017 al 31/12/2018, De dilluns a divendres: de 12.30 a 13.30 h
Dissabtes i diumenges: de 12 a 14 h

Visites al Criptopòrtic de la Domus dels Mosaics d'Empúries
 Conjunt arqueològic d'Empúries (L'Escala)
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: