El verd Santiago Vilanova vol ser alcaldable per SI

L'històric periodista olotí es batrà amb Santiago Espot per ser el cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència a Barcelona sense el suport de Laporta
Santiago Vilanova, primer per l'esquerra, durant el parlament d'Uriel Bertran de presentació de Si a les municipals de Barcelona.

L'històric periodista ecologista Santiago Vilanova (Olot, 1947), cofundador d'Els Verds-Alternativa Verda (EV-AV) —que ara forma part de l'anomenada coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI)—, ha manifestat la seva voluntat de presentar-se a les eleccions primàries de SI per ser cap de llista a les eleccions municipals de Barcelona. Vilanova ha dit que encapçala una candidatura “independentista, republicana i ecologista” que busca “reforçar les bases de la coalició”.

La candidatura de Santiago Vilanova se les haurà de veure amb la de Santiago Espot, president executiu de Catalunya Acció, que també opta a ser l'alcaldable de la coalició. Tanmateix, Democràcia Catalana, una altra de les organitzacions de SI, amb el diputat Joan Laporta al capdavant —fins ara líder de la coalició—, ja ha fet saber que l'única opció viable, al seu parer, és aplegar-se amb Esquerra i Reagrupament de cara a la unió independentista a la capital de Catalunya.

Vilanova, de 64 anys, és portaveu d'EV-AV, president de l'associació Una Sola Terra i empresari, a través de Gea Consultors Ambientals. Promou, de fa anys, diversos simposis, com el d'Una Sola Terra, el de Vulcanisme, el d'Ecologia Marina o el d'Ecoliteratura.

En les darreres eleccions municipals es va presentar amb la CUP a Sant Feliu de Guíxols sense obtenir resultats positius, ja que dels 8 partits que s'hi van presentar va quedar l'últim, amb només 113 vots (1,31%), just per darrere del Partido Popular, que en va aconseguir 298 (3,45%). La darrera vegada que EV-AV es va presentar a les municipals de Barcelona va ser en 2003 de la mà de Josep  Puig, que va abastar 3.209 vots (0,42%).

COMENTARIS

Santi, què fas?
Trencalòs, 02/03/2011 a les 17:48
En quins embolics es fica en Santi Vilanova, abanderat de la lluita verda i antinuclear, barrejant-se amb Laporta?

No ho vaig gaire clar. Salut
aqui va
Decepcionat, 02/03/2011 a les 23:01
Sense Laporta sou una merda!, feu mal a Catalunya, heu d'anar plegats amb erc i rcat o no us votarà ni deu, que en sou de malparits coió!
Mala aposta
P. Torres, 03/03/2011 a les 12:27
No entenc a què juguen els de SI. Aquest, en Vilanova, políticament ja fa temps que no aixeca cap i a l'Espot no el coneix ningú. És tot el que poden oferir?
Un altre cadàver polític
S. Loren, 03/03/2011 a les 15:33
Això d'en Vilanova i el seu grupet és l'hòstia: són exactament 4 militants! A les municipals a Sant Feliu de Guíxols de 2007 s'hi va presentar ell i va quedar l'últim. I a les últimes eleccions municipals a Barcelona, el 2003, només van aconseguir 3.200 vots i encara els va superar una altra llista "verda". Impressionant currículum. SI se supera amb personatges com aquest!
Adaptació per a telèfon mòbil realitzada per Sobrevia.Net