Redacció | Actualitzat el 17/04/2008 a les 19:04h

L'ecoedifici de la Vola recull a Frankfurt el premi Greenbuilding 2008

D'esquerra a dreta, Miquel Sitja (arquitecte de l'ecoedifici), Paolo Bertoldi (Greenbuilding) i Pere Pous (lavola) en el moment del lliurament del premi.En la cerimònia de lliurament dels premis Annual GreenBuilding Awards 2008, celebrada el passat 10 d'abril a Frankfurt (Alemanya), l'ecoedifici de lavola ha estat l'únic edifici premiat de l'Estat espanyol i un dels 11 edificis no residencials del conjunt de la Unió Europea reconeguts per la seva eficiència energètica.
 
 
Es tracta de la primera edició d'uns premis patrocinats per la Comissió Europea, l'acte de lliurament dels quals va tenir lloc al Messe Frankfurt Congress Centre, en el marc de la Conferència Internacional IEECB'08 - (Improving Energy Efficiency in Commercial Buildings), centrada en les millores en l'eficiència energètica en edificis comercials.

El premi va ser recollit -de mans de Paolo Bertoldi (director dels Programes GreenBuilding i GreenLight)- per Miquel Sitjà i Pere Pous, arquitecte de l'ecoedifici i director general de lavola, respectivament.

L'ecoedifici.Pous ha destacat que “aquest guardó significa un nou reconeixement a l'aposta que ha fet lavola al construir un edifici d'oficines eficient en l'ús de l'energia, l'aigua i els recursos naturals, en coherència amb els valors de l'empresa i aplicant tot el nostre saber fer”. Precisament, coincidint amb aquest premi, lavola ha donat a conèixer les dades de consum d'aigua i d'energia de l'ecoedifici l'any 2007 les quals, comparades amb un edifici d'oficines estàndard, demostren uns importants percentatges d'estalvi.

 
L'ecoedifici forma part del programa GreenBuilding des de l'any 2006. Es tracta d'un programa europeu que proporciona assessorament tècnic i reconeixement públic a entitats que estan disposades a portar a terme mesures que repercuteixin en l'estalvi energètic dels seus edificis no residencials. A Espanya el programa GreenBuilding és gestionat pel CREVER de la Universitat Rovira i Virgili.

Aquest no és el primer reconeixement que rep l'ecoedifici, projectat per l'arquitecte Miquel Sitjà i els enginyers Alfons Nòria i Esteve Maneja, i representatiu dels serveis de construcció eficient de lavola.

El 2004 va rebre el Premi a la sostenibilitat per a projectes professionals del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona; el 2006 va obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a edificis d'oficines que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, essent en aquests moments l'únic edifici d'oficines de Catalunya que el té; el 2007 va rebre el premi UPONOR d'arquitectura i enginyeria; i fa poc més de dos mesos, l'ecoedifici va ser distingit amb el Premi Solar 2007 en la categoria de “Projectes d'arquitectura solar realitzats”. A més, ha estat reconegut pel projecte internacional SARA (Sustainable Architecture Applied to Replicable Public Access Buildings) que el reconeix com a ecoedifici en base a les seves característiques ambientals.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 597
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: