Redacció | Actualitzat el 09/09/2009 a les 15:21h

Els ecologistes denuncien que la destrucció de Cal Trabal és un atemptat contra la natura, la història i el patrimoni

L'associació Els Verds Esquerra Ecologista de Catalunya lamenta que l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, prioritzi els interessos dels potents promotors immobiliaris per sobre dels interessos dels ciutadans i dels valors ambientals, culturals i històrics en el projecte de Can Trabal. L'organització ecologista considera que Núria Marín i el seu equip de govern, format per PSC i ICV,  ha perdut el seny en voler enterrar sota ciment l'última zona agrícola i verda de l'Hospitalet.
 
 
Els ecologistas han denunciat que l’equip de govern vol promoure cojuntament amb potents sectors del totxo  un pilotasso urbanístic en 23 hectàrees agrícoles de les 40 hectàrees de Can Trabal, a l'Hospitalet, per promoure oficines, un concessionari de cotxes, activitats comercials i un hotel.
 
Els promotors que volen requalificar aquests terrenys, que formen part de la plana fluvial del Delta del Llobregat són les societats CASTMOR i LUIDAN.

La primera està controlada per Fèlix Casilla i el seu fill David Castilla, que són propietaris d'un petit imperi immobiliari a Barcelona. La segona empresa té com a president Antonio Benosa i en representa els  interessos Joan Manuel Soler Pujol, amic de Laporta i cap visible del Grup QUADIS, una de les companyies cimeres d'automoció que té la gran part de concessionaris  d'Espanya. A LUIDAN  n'és conseller Josep Colls Alsius, sogre del president d'UDC Josep Antoni Duran Lleida.

Una de les empreses que també vol la requalificació d'aquest terrenys agrícoles es la companyia HAKERSON INTERNACIONAL, que està formada per Joan Laporta (president del Barça), Xavier Arbós (soci de Laporta en el despatx d'advocats), Gerardo Fortuño, Pedro Miro Romero, Joaquin Segui Estruch (tiet de Laporta i pare de la directora general de la Fundació del Barça), Xavier Laporta (germà de Laporta), Pedro Luis Mellado (advocat que treballa per al Barça), Joan Franquesa (vicepresident del FC Barecelona), Frances Palau i Alfons Godall (vicepresidents del Barça) i Anna Maria Lloveras (dona de l'alcalde de CiU de Sant Cugat del Vallès)

En aquest sentit el portaveu ecologista Antoni Garcia ha manifestat  que "el model de ciutat l'estan definit els especuladors i una mostra és el conflicte de Call Trabal. L'Hospitalet —ha afegit— s'està convertint en la nova Marbella, on el primer són els pilotassos i el totxo i no  les necessitats dels hospitalencs".

L'organització ecologista també ha lamentat que ICV, soci de govern del PSC, estigui per pactar el pilotasso urbanístic i cedir a les pressions dels poderosos i a la destrucció de part de la zona agrícola i verda. Garcia ha dit, davant l'actitud d' Iniciativa, "que els mal anomenats verds prioritzen la cadira enlloc de defensar la preservació de l'ultima zona agrícola i verda".

Finalment, l'organització ecologista ha denunciat que els promotors i l'Ajuntament estan accelerant la degradació de la zona agrícola, tal com demostra l'estat ruïnós en què es troba la Masia de Can Masover Nou.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 677
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: