Redacció | Actualitzat el 08/05/2008 a les 19:18h

La paradoxa de la sequera: si consumim menys aigua, ens en faran pagar més!

Canonades a punt.L'estalvi en el consum d'aigua pot comportar que les companyies subministradores vulguin apujar les tarifes. N'hi ha diverses evidències; per exemple: en unes declaracions a Ràdio Girona, de què es fa ressò avui el Diari de Girona, el gerent de l'empresa d'Aigües de Girona, Narcís Piferrer va advertir que davant la baixada en el consum —com la del darrer trimestre d'enguany a Girona, Salt i Sarrià de Ter—, «és possible que hi hagi puges», perquè «si es consumeix menys aigua, hi ha menys ingressos i en canvi els costos són els mateixos. Veurem a la llarga què ens pot representar aquesta sequera i després decidirem juntament amb els ajuntaments a veure com ho hem de repercutir».
 
De fet, Agbar —la gran companyia d'aigües de Barcelona, és a dir, la Caixa»— sembla que també està movent peça i ja ha mantingut contactes amb els capitostos de les dues agrupacions municipalistes de Catalunya (FMC i AMC) per temptejar-los i fer pressió davant el Govern Montilla per la manca d'ingressos que causa el comportament cívic dels ciutadans.

L'anunci d'El Be Negre.La paradoxa, doncs, està servida: si consumeixes menys aigua, n'acabaràs pagant més..., potser per això, l'anunci humorístic d'El Web Negre és quasi premonitori de la situació suara creada.

El consum de l'aigua a Girona s'ha situat a nivells històrics. La despesa d'aigua a l'àrea urbana de Girona va baixar durant el mes de març passat fins als mateixos nivells que el 1999 —a l'entorn d'un 15% menys— tot i que durant aquests vuit anys hi ha hagut un augment notable de la població en els tres municipis esmentats.

Curiosament, cap de les grans companyies subministradores —com Agbar—, però, no s'ha gastat mai ni un euro per fer campanyes d'estalvi d'aigua als grans mitjans de comunicació —com sí que ha fet l'ACA—, amb què es demostra ben clarament l'interès d'aquestes perquè no tan sols no se n'estalviï, sinó que se'n consumeixi més. I, en canvi, la mateixa Agbar-la Caixa ha tingut molt interès perquè se li adjudiqués, de forma ben sospitosa, l'obra i el control de la interconnexió amb l'Ebre.

Si plou prou, cal la interconnexió?

És la pregunta que corre aquests dies. De fet, s'esperen grans pluges des d'aquest vespre i fins a diumenge (una forta llevantada) que podrien situar els embassaments per damunt del  27% (165 hm3).

Si fos així, i seguint el que diu el Decret de sequera, s'hauria de sortir de la fase d'emergència II, en què ens trobem ara, i, doncs, la interconnexió de 180 milions d'euros —que ens haurem de pagar nosaltres en detriment d'altres infraestructures realment necessàries— ja no ens caldria fer-la. Però sembla que la faraònica obra és la xocolata del lloro per a molts, inclosos els del PSC, que ja han dit que ja pot diluviar, que l'obra es farà igualment.
 

COMENTARIS

+0
-0
Quina aixecada de camisa!
Anònim, 10/05/2008 a les 20:22
La conclusió és clara, si vols pagar l'aigua més barata consumeix més.
Per la meva part ompliré un parell de banyeres cada dia per mirar d'ajudar a combatre la pujada de la inflació.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 834
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: