Carràmia'18 de Terrer de Pallars; Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma va a la muntanya

Fa molts anys que els cellers combaten el canvi climàtic canviant grans extensions de cultiu per plantacions en alçada.

| 01/07/2020 a les 19:02h
Una de les frases més anomenades durant la Covid-19 ha sigut: ens en sortirem. Però dins d'aquesta espiral que ens recordava a cada programa, cada tertúlia, cada moment ens recordava una mena de dia de la marmota constant. Els eslògans de molts restaurants en obrir per oferir menjar per emportar ha sigut "Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma va a la muntanya" volen dir que si no pots anar al restaurant doncs el restaurant ve a casa teva.

Una frase que ens va com anell al dit per explicar el projecte que us apropem. Terrer de Pallars (2010) és un dels primers projectes del Pallars ubicat a Figuerola d'Orcau, a 650 metres. Que la pandèmia del món del vi és el canvi climàtic fa anys que tots ho tenim clar i, és per aquest motiu, que els cellers en alçada, des de fa anys, estan a l'ordre del dia.

Cada vegada són més els qui busquen i troben llocs en alçada. Sigui a la regió que sigui.
Des del primer dia la Núria Bigorra i en Jordi Ruiz ho varen tenir clar; plantar ceps al poble -d'ella-, tard o d'hora, seria un encert. Així doncs, veient que el canvi climàtic es feia evident any rere any, van aplicar la frase de "Mahoma va a la muntanya".

En l'actualitat fan quatre vins: dos sota l'etiqueta Conca de Tremp (un de blanc i un de negre), un blanc amb acàcia amb nom Conca d'Orcau i el Carràmia.

Cal tenir en compte que plantar en zones d'altura té coses bones i altres de no tan bones. Els principals problemes són no acabar de fer bé les maduracions a causa de l'alçada i el clima, i també les possibles glaçades en èpoques de floració o formació del raïm. Els experts diuen que aquests inconvenients es poden patir dos de cada deu anys. Per contrari, si l'any és climàticament bo, les maduracions són perfectes i els vins són més frescos, menys pesats en boca i sobretot més saborosos. Són, com el Carràmia 2018, un vi jove, elegant, molt aromàtic però sobretot, molt fresc. Amb una certa complexitat -per no tenir gens de fusta- però alhora molt fàcil de beure. 


Celler: Terrer de Pallars
Zona: DO Costers del Segre (Subzona Pallars)
Varietats: Syrah i monastrell
Tipus de vi: Vi negre sense fusta
Grau: 13,5 %
Preu: 10,35 €

COMENTARIS

Els vins son espectaculars
Castgall, 02/07/2020 a les 14:38
+0
-0
Tots 4, de Terrer del Pallars son espectaculars!!!!
OBSESSIÓ
Manuel Duran Samaranch, 07/07/2020 a les 11:48
+0
-0
Quan tenim magnificas varietats autóctones no entenc la obsessió per utilitzar las foraneas.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Xavier Ayala
Xavi Ayala, natural de Mollerussa. Sommelier. Big Ben a Mollerussa, Ambrosia de Lleida, Mas de Torrent a Torrent, o Celler de Can Roca són alguns dels restaurants on ha treballat. Després ha treballat com a director del restaurant Moo i Sommelier del Grup Tragaluz. L'any 2012 inaugura el Bar a Vins de la Fabrica Moritz Barcelona i és anomenat president de l'Associació Catalana de Sommeliers. Avui és sommelier de Can Jubany.
L'any 2014 va crear juntament amb la seva família, Vi per Vida. Una associació sense ànim de lucre que és dedica a fer tastos de vins beneficis per a recaptar fons i donar-los al IRB Barcelona per a la investigació en metàstasis de càncer.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
El cartell de la Festa de la Verema 2021 està signat per la jove dissenyadora artesenca, Aina Girabal
El cartell de la Festa de la Verema 2021 està signat per la jove dissenyadora artesenca, Aina Girabal | DO Pla de Bages
Com és habitual tindrà el seu epicentre a Artés, tot i que tindrà activitats a tota la comarca
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves