De mare xarel·lo i de pare roure d'origen francès, neix el Rubiols'16 de Rubió de Sols

​​​«Autòcton del Montsec i amb pedigrí. Rubiols neix del joc de paraules entre Rubió i Sols, el nom del celler que fa vins al Montsec»

| 23/03/2020 a les 07:06h
El viatge val la pena. Així és com apunta la guia Michelin quan un restaurant té la màxima qualificació, els tres macarrons o altrament dit, les tres estrelles. Sí, val la pena que feu el viatge fins a Foradada, un petit poble medieval que està compost per cinc nuclis al bell mig de la Noguera. Entre ells, trobem Rubió de Baix, on hi ha el celler del qual parlo avui.

Si aneu fins a Foradada, és obligatori fer un petit passeig fins al celler Rubió de Sols. El trajecte és bonic, estareu rodejats de camps i anireu molt ben acompanyats i pel riu Segre que sempre el tindreu a tocar. Ah!, una altra cosa molt important, no hi ha pèrdua, ja que el camí acaba quan topeu amb el celler.

Pel camí, a la vostra esquerra, trobareu vinyes que enfilen muntanya endins i, al fons, una petita edificació. Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura i aquesta és una bona manera de definir el projecte. Al capdavant la Judit Sogas, incansable, lluitadora, tossuda, treballadora i sobretot, persistent. Aquests només són alguns dels adjectius que la defineixen. La seva aventura va començar fa prop d'una dècada als peus del Montsec, després de treballar en altres projectes.

La primera anyada va ser la 2012,  amb un nom divertit, Xarel15, -no sabem si amb homenatge a la Teresa Campos inclòs-. Després aquest vi es va passar a dir Sols Xarel. Més tard, i amb bons resultats de les pertinents proves fetes  amb les vinyes plantades sobre un terreny calcari, ens sorprèn amb aquest Rubiols, un xarel·lo amb aromes de fruita confitada i herbes aromàtiques, amb un pas de boca rústic però elegant, fragant i fruitós i sobretot amb una profunditat i longitud brutal.


Rubiòls'16

Celler: Rubió de Sols
Zona: Vi fet al Montsec
Criança: Vi blanc reserva, 14 mesos criat en bótes de roure francès i 24 mesos en ampolla.
Tipus de vi: Vi blanc de terrer, elaborat amb raïms exclusius de la finca de Rubió de Sòls.
Varietats: Vi blanc varietal 100%, és una selecció de xarel·los blancs i vermells.
Grau: 13%
Preu: 19,95 €
Mail: info@rubiodesols.cat
Web: http://www.rubiodesols.cat

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Xavier Ayala
Xavi Ayala, natural de Mollerussa. Sommelier. Big Ben a Mollerussa, Ambrosia de Lleida, Mas de Torrent a Torrent, o Celler de Can Roca són alguns dels restaurants on ha treballat. Després ha treballat com a director del restaurant Moo i Sommelier del Grup Tragaluz. L'any 2012 inaugura el Bar a Vins de la Fabrica Moritz Barcelona i és anomenat president de l'Associació Catalana de Sommeliers. Avui és sommelier de Can Jubany.
L'any 2014 va crear juntament amb la seva família, Vi per Vida. Una associació sense ànim de lucre que és dedica a fer tastos de vins beneficis per a recaptar fons i donar-los al IRB Barcelona per a la investigació en metàstasis de càncer.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El sommelier del Celler de Can Roca participa en un tast virtual amb el Master of Wine Fernando Mora i diu que li agradaria envellir tots els vins durant cinc anys | Imagina el món que vindrà després del coronavirus: "Amb aquesta crisi existencial que tindrem a partir de ja necessites acostar-te a la idea d'espiritualitat"
Els 125 treballadors de Vallformosa estan immersos en un ERTO a l'espera de reconduir la situació
Els 125 treballadors de Vallformosa estan immersos en un ERTO a l'espera de reconduir la situació
Ramon Francàs
Les DO Empordà i Terra Alta, Cellers Baronia del Montsant i el Vinseum proposen enginyoses iniciatives
Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres, a Porrera
Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres, a Porrera | Ramon Francàs
Ramon Francàs
Durant la Setmana Santa, col·laboradors de Torres continuaran amb la fabricació dels components des de casa seva | Torres presenta un ERTO per a la seixantena de treballadors de la seva divisió d’enoturisme i gastronomia