La Font Voltada d'Abadia de Poblet, un llegat benedictí de la ruta del Cister

La Font Voltada, el nom del vi del celler Abadia de Poblet - del Grup Raventós Codorníu-, és una font natural que trobem a la vinya coberta per una volta que la protegeix.

| 12/12/2019 a les 08:43h

LA FONT VOLTADA
Celler
: Abadia de Poblet
Zona: DO Conca de Barberà
Varietat: Trepat
Tipus de vi: Vi negre de mig cos
Grau: 13%
Preu: 40 €

Trepat de vinyes de 80 a 110 anys que trobem entre macabeus i parellades en una finca de 4 hectàrees defineixen la finca de la Font Voltada. Aquests són els ceps que donen un fruit amb el gra gran i la pell gruixuda i que fan aquest vi.

La Font Voltada pot presumir de ser una de les plantacions de trepat més velles de la Conca. Ubicada entre Sarral i Montbrió de la Marca a més de 500 metres d'altitud.

El vi s'elabora amb bullit espontani, és a dir cap addició de llevats, sense control de temperatura i fermentacions de raïms de verema tardana amb altes maduracions i macerant amb rapa -part vegetal que sustenta el raïm- .
 

Per fer el vi utilitzen molts materials, però destaquem el ciment per la fermentació i la fusta per l'afinament i la integració de tots els seus elements. Fruita, fusta, alcohol i acidesa.

Si hem de buscar una aroma característica trobem el pebre blanc, típic dels vins fets amb trepat d'alta qualitat. Explosió de matisos de diferents fruites vermelles fresques i notes florals i làctiques també en són evidents.

En Ricard Rofes (Scala Dei) i el seu equip ens han volgut apropar al màxim al vi de monestir. A com el feien i el bevien en temps remots. Una mirada al passat per oferir vins de futur.

COMENTARIS

Nom població
Anònim, 02/03/2020 a les 15:40
+0
-0
La població no és Serral, sino Sarral.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Xavier Ayala
Xavi Ayala, natural de Mollerussa. Sommelier. Big Ben a Mollerussa, Ambrosia de Lleida, Mas de Torrent a Torrent, o Celler de Can Roca són alguns dels restaurants on ha treballat. Després ha treballat com a director del restaurant Moo i Sommelier del Grup Tragaluz. L'any 2012 inaugura el Bar a Vins de la Fabrica Moritz Barcelona i és anomenat president de l'Associació Catalana de Sommeliers. Avui és sommelier de Can Jubany.
L'any 2014 va crear juntament amb la seva família, Vi per Vida. Una associació sense ànim de lucre que és dedica a fer tastos de vins beneficis per a recaptar fons i donar-los al IRB Barcelona per a la investigació en metàstasis de càncer.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Aquesta iniciativa, originada fa més de 30 anys, manté la seva popularitat
Imatge il·lustrativa
El president de Família Torres fa una apologia del vi durant el seu pregó a la Festa de la Verema de Sitges i llança un missatge esperançador davant de l’amenaça climàtica
Jordi Grau Segarra, de Vins i Licors Grau
Jordi Grau Segarra, de Vins i Licors Grau | Vins i Licors Grau
Sergi Cortés
Entrevistem al propietari del negoci familiar de distribució Vins i Licors Grau