Finca Malaveïna, el primer vi d'una sola finca de l'Empordà

L'any 1999 Castell de Perelada feia un pas endavant i classificava els seus vins per finques. El primer de tots es va dir Finca Malaveïna...

Gràcies ​Gran Claustro, "contigo empezó todo"...

| 10/01/2020 a les 06:31h

Celler: Castell de Perelada
Zona: DO Empordà (Alt Empordà)
Varietats: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Garnatxa i Syrah
Tipus de vi: Vi estructurat i potent (vint-i-dos mesos en bótes noves d'Allier)
Grau: 14,5%
Preu: 18,50 €
El finca Malaveïna va néixer després d'una calculada gestió de la mateixa finca. Ens expliquem, l'any 1996 la gent de Castell de Peralada va començar a plantar-la a la Garriguella i dos anys més tard va fer els dos primers Ex Ex del celler, la gamma anomenada Experiències Excepcionals. En aquells primers vins d'aquesta família es volia demostrar que es poden fer grans vins de vinyes joves, molt joves. Els raïms dels Ex Ex 1 (cabernet, merlot i garnatxa) i els dels Ex Ex 2 (cabernet sauvignon) varen sortir de la Finca Malaveïna la qual es va acabar ampliant en dues fases més que es van seguir plantant l'any 1999 i el 2000 fins a arribar a les 19 ha.

Merlot, sauvignon, franc, garnatxa i syrah sobre terrenys d'argila combinats amb pedres de còdols són els raïms i les varietats que integren la finca i el vi. El primer vi d'aquesta finca va sortir l'any 1999. Aquest va ser un revulsiu a la zona ja que, fins aleshores, mai en l'etiqueta d'un vi havia sortit el nom de la finca d'on provenia el raïm.

Des de llavors els Malaveïna son sinònim de vins amb caràcter, amb certa potència, extracció i concentració. Vins amb un marcat caràcter mediterrani, fruitosos -fruita negra-. El repòs de més de vint mesos en bótes noves li aporten notes especiades i torrades i el fan un vi elegant, potent, amb textura i profunditat. 

COMENTARIS

Malavaïna
Manuel Duran Samaranch, 13/01/2020 a les 11:37
+0
-0
Si está plantada amb varietats franceses ni hi ha dubte que es una malavaina

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Xavier Ayala
Xavi Ayala, natural de Mollerussa. Sommelier. Big Ben a Mollerussa, Ambrosia de Lleida, Mas de Torrent a Torrent, o Celler de Can Roca són alguns dels restaurants on ha treballat. Després ha treballat com a director del restaurant Moo i Sommelier del Grup Tragaluz. L'any 2012 inaugura el Bar a Vins de la Fabrica Moritz Barcelona i és anomenat president de l'Associació Catalana de Sommeliers. Avui és sommelier de Can Jubany.
L'any 2014 va crear juntament amb la seva família, Vi per Vida. Una associació sense ànim de lucre que és dedica a fer tastos de vins beneficis per a recaptar fons i donar-los al IRB Barcelona per a la investigació en metàstasis de càncer.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Entrevista amb François Chartier, millor sumiller del món (1994), consultor d'alguns dels millors xefs del món com Ferran Adrià i un "geni pur!" segons Robert Parker
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Segona edició del Comuvicat, amb l'objectiu difondre la realitat dels vins elaborats a Catalunya
Imatge il·lustrativa
Organitzades per l'Institut del cava, les Enojornades es dirigeixen als cellers i a les empreses del sector enoturístic | Se celebraran el 20 i 21 de febrer a Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)