Finca Malaveïna, el primer vi d'una sola finca de l'Empordà

L'any 1999 Castell de Perelada feia un pas endavant i classificava els seus vins per finques. El primer de tots es va dir Finca Malaveïna...

Gràcies ​Gran Claustro, "contigo empezó todo"...

| 10/01/2020 a les 06:31h

Celler: Castell de Perelada
Zona: DO Empordà (Alt Empordà)
Varietats: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Garnatxa i Syrah
Tipus de vi: Vi estructurat i potent (vint-i-dos mesos en bótes noves d'Allier)
Grau: 14,5%
Preu: 18,50 €
El finca Malaveïna va néixer després d'una calculada gestió de la mateixa finca. Ens expliquem, l'any 1996 la gent de Castell de Peralada va començar a plantar-la a la Garriguella i dos anys més tard va fer els dos primers Ex Ex del celler, la gamma anomenada Experiències Excepcionals. En aquells primers vins d'aquesta família es volia demostrar que es poden fer grans vins de vinyes joves, molt joves. Els raïms dels Ex Ex 1 (cabernet, merlot i garnatxa) i els dels Ex Ex 2 (cabernet sauvignon) varen sortir de la Finca Malaveïna la qual es va acabar ampliant en dues fases més que es van seguir plantant l'any 1999 i el 2000 fins a arribar a les 19 ha.

Merlot, sauvignon, franc, garnatxa i syrah sobre terrenys d'argila combinats amb pedres de còdols són els raïms i les varietats que integren la finca i el vi. El primer vi d'aquesta finca va sortir l'any 1999. Aquest va ser un revulsiu a la zona ja que, fins aleshores, mai en l'etiqueta d'un vi havia sortit el nom de la finca d'on provenia el raïm.

Des de llavors els Malaveïna son sinònim de vins amb caràcter, amb certa potència, extracció i concentració. Vins amb un marcat caràcter mediterrani, fruitosos -fruita negra-. El repòs de més de vint mesos en bótes noves li aporten notes especiades i torrades i el fan un vi elegant, potent, amb textura i profunditat. 

COMENTARIS

Malavaïna
Manuel Duran Samaranch, 13/01/2020 a les 11:37
+0
-0
Si está plantada amb varietats franceses ni hi ha dubte que es una malavaina

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Xavier Ayala
Xavi Ayala, natural de Mollerussa. Sommelier. Big Ben a Mollerussa, Ambrosia de Lleida, Mas de Torrent a Torrent, o Celler de Can Roca són alguns dels restaurants on ha treballat. Després ha treballat com a director del restaurant Moo i Sommelier del Grup Tragaluz. L'any 2012 inaugura el Bar a Vins de la Fabrica Moritz Barcelona i és anomenat president de l'Associació Catalana de Sommeliers. Avui és sommelier de Can Jubany.
L'any 2014 va crear juntament amb la seva família, Vi per Vida. Una associació sense ànim de lucre que és dedica a fer tastos de vins beneficis per a recaptar fons i donar-los al IRB Barcelona per a la investigació en metàstasis de càncer.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi blanc de xarel·lo amb criança per elaborar una recepta de salmó a la planxa amb carabassa i cresta de bròquil
Nou celler Rendé Masdéu
Nou celler Rendé Masdéu | Rendé Masdéu
Jordi Bes | 1 comentari
Rendé Masdéu torna a començar gràcies sobretot a la solidaritat ciutadana, com testimonia Mariona Rendé: "Les ajudes que hem rebut han sigut de la gent" | Un estudi de la UB conclou que l'Espluga és un indret propici a les pluges intenses, però hi ha molt camí per recórrer a l'hora de prevenir-ne els efectes devastadors
Imatge il·lustrativa
La Setmana del Vi Català serà també audiovisual amb un canal propi i amb presència a les televisions locals de tot Catalunya | De moment compta amb 80 activitats i s’amplia el termini per rebre més propostes fins al 30 d’octubre a www.setmanadelvicatala.cat