Sumarroca 2 CV 2018, un xarel·lo vermell subtil pensat pel públic jove

El vi 2 CV és l’expressió de la “Vinya Janet” de Santa Creu de Creixà, una petita zona treballada segons l’agricultura ecològica i plantada amb la varietat xarel·lo vermell

Pels que ja tenim uns quants anys al damunt el 2 CV era un dels cotxes de la nostra infantesa. No és el cas d’aquest vi del celler Sumarroca que agafa el nom literalment de dos cavalls, dos cavalls per treballar els camps i les vinyes que -juntament amb una casa i una vinya- era al que aspiraven els parcers que passada la fil·loxera arribaven a la finca del Marquès de Monistrol (actualment propietat de Sumarroca) procedents de tot l’Estat per treballar-hi.

El vi 2 CV és l’expressió de la “Vinya Janet” de Santa Creu de Creixà, una petita zona treballada segons l’agricultura ecològica i plantada amb la varietat xarel·lo vermell, tradicional del Penedès i durant molts anys injustament arraconada.

Per elaborar aquest vi de xarel·lo vermell, un cop s’ha veremat el raïm es fan dues parts, una es fermenta segons el sistema convencional en dipòsits d’acer inoxidable, i l’altra es deixa fermentar amb les pells i els seus propis llevats salvatges. Acabades les fermentacions s’ajunten els dos vins i es deixa reposar el conjunt durant uns 3 mesos.

El resultat és un vi aromàticament subtil més en línia amb els vins naturals que amb els tradicionals del Penedès, que ens dona records de flors seques, poma madura i bosc de ribera. A la boca es nota lleuger, carnós, amb una acidesa moderada i un pas de boca pausat i agradable.

És un vi molt adequat per iniciar-se en les noves tendències enològiques, que sembla més pensat per al públic jove que pel consumidor ja consolidat. A l’hora de posar-li un plat al costat un guisat de peix pot anar-li molt bé.

​Celler Sumarroca
DO Penedès
Preu: 11 euros

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Àngel Garcia Petit
enòleg
​Àngel Garcia Petit. Barcelona, 1954. És llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, i en Enologia per la URV de Tarragona. Ha treballat en activitats relacionades amb la sanitat, la docència i l’enologia. Actualment és professor de Viticultura i Enologia al Curs d’Especialització de Sommeliers de l’ESHIT Sant Ignasi de Barcelona, és responsable enològic de l’empresa d’enoturisme Viemocions i col·labora en diferents mitjans especialitzats del món del vi. És autor del llibre "100 coses que cal saber de vins", premi "Gourmand Awards 2015".
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.
Imatge il·lustrativa
Jean Leon uneix vi amb gastronomia amb el xef amb estrella Quim Casellas | La sisena edició del ViArt dedicada a la cuina creativa i tindrà lloc el proper 19 de juliol a les 19.30h al celler de Torrelavit