Cava Guilera, un equip molt arrelat però en constant moviment

Treballant junts per fer infinita la trajectòria

| 25/04/2019 a les 08:25h
A la web de Cava Guilera et donen la benvinguda amb color salmó i amb una dada molt important: des de 1927. Aquests dos conceptes són els que ocupen avui les meves línies. Per una banda una imatge moderna, trencadora, actual i dinàmica que vol apropar-se a un públic expectant a descobrir coses noves d'un món que pot semblar estàtic. Per una altra banda un any que marca l'inici de l'aventura, i d'aquesta data ja fa uns quants anys.
 
M’agrada una de les seves idees base, i que per mi també és molt important: la família. Són un petit celler format per un equip de llaços forts. Tots formen la família Guilera amb una banda sonora que podria ser la de "uno para todos y todos para uno". Us sona?

Per mi, la cara més visible sempre ha estat la Marta, la veu femenina del celler. Tot i que durant molts anys el seu pare ha estat líder del projecte, a mi ja m’ha enganxat el relleu generacional.
 

Quan la coneixes, val més que seguis a la cadira, perquè si no tens el perill que el seu torrent d'energia t'arrasi. Idees lúcides, fonaments molt clars i molta empenta per tot el que hagi de venir. Tot i que va passar-se molts anys de la seva vida viatjant i coneixent món, el 2008 va decidir plantar el campament base a la masia Lavern i fer un pacte de col.laboració amb el seu pare. D'això ja en fa 10 anys.
 
El festival Rimaires

Després de la descripció que us he avançat, segur que esperàveu molt més “jaleo” a part d'elaborar cava amb tradició. No us equivoqueu esteu en el cert. Quan la Marta i en Miguel es van conèixer, el 2003 a Eivissa, ja sabien de manera inconscient que d'allò sorgiria quelcom més gran. El 2012, després de treballar-hi molt va néixer la Terrassa Multicultural Rimaires. Tots els dissabtes de juny, juliol i agost, podeu passar per les seves caves amb entrada lliure i gaudir d'una copa de cava i bona música. Després d'una prova pilot, les temporades completes van venir soles. Creen doncs un espai escènic lliure, amb l’ajuda de la tercera component fundadora, l'Aïda Rull. La intenció és l’evolució i el creixement, partint de la cooperació i el vincle amb la cultura.

Xarel.la, la reinterpretació de quelcom molt autèntic

Avui omple la meva copa el Xarel.la Verda Brut Nature Gran Reserva (2012). Pels que coneixeu les etiquetes, avui la meva xarel.la és morena. Pels que no, ja feu tard, busqueu-la.

Avui tasto un cava monovarietal de xarel.lo que arriba d'una manera fresca i despreocupada per apropar-nos a aquest món carbònic en plena expansió. A l'etiqueta, una il·lustració de El Dimitry on ha volgut explicar una història: una nimfa del cava que s'entortolliga amb una liana d'un cep i se'n va a viure aventures urbanes.

En Jordi volia una imatge diferent i trencadora, però la Marta tenia molt clar que volia seguir sent fidel a la filosofia de Cava Guilera. Evidentment havia d'haver-hi un punt intermedi, i aquest va ser en Miguel, qui va proposar a l'artista. Idees i sentiments, d'això neix aquesta etiqueta. I us diré un secret: l'escrit de Xarel.la és la lletra escanejada de la Marta. És o no és un tot molt autèntic?
El cava és un homenatge a la dona, al xarel.lo, a la família i un homenatge a la seva rebesàvia, que en certa manera, ho va iniciar tot.
 

Aromés cítriques i coloristes d'una varietat que representa molt fidelment la seva terra. Llima, un toc de fruita cítrica escarxada i un suau granissat d'aranja. No hi ha sucre afegit però hi ha un joc de sensacions elèctriques a la boca.

A la boca una expansió central carbònica. Aquí hi ha amor i del de veritat. Suau nèctar de primavera, viu i amb presència constant. Deixa'm tornar a tastar aquest caramel de llimona que per moments em recorda a un camp de tarongers. Fresc, cítric, àcid i musical. Deixa'm convertir-me en un twist només d'essències, i fer per una estona de rimaire.

I mentre m’acabo la copa, mentalment repasso algunes coses què ha dit la Marta. Assenteixo jo sola, amb mi mateixa i m’adono que amb el pas del temps, i quan més els tastes, acabes sense voler "enamorant-te [literalment] del cava i del seu fascinant món".

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Míriam Clotet
Un dia, mentre tastava, em vaig adonar que no era capaç de gaudir del tot, si no era capaç de saber tota la història que hi havia darrere de l'ampolla. Em vaig trobar escrivint històries sobre el paisatge, i les persones que hi havia a la rereguarda, a qualsevol llibreta disponible. Les paraules canalitzen tot allò que sento quan gaudeixo del que més estimo. Trobar les expressions perquè sentis el que jo sento, és la meva fita.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Temps de vi
Temps de vi | Gilbert Bages
Jordi Bes
L'única DO vinícola gironina s'alia amb els restauradors del territori perquè les seves elaboracions despertin l'interès de la capital catalana
Imatge il·lustrativa
Per primer cop s’oferirà un taller de vinificació d’espumosos ancestrals
Imatge il·lustrativa
Sergio Mora, Grammy Llatí al Millor Disseny 2016, plasma la seva visió de Juvé & Camps en quatre ampolles d’edició limitada del Reserva de la Família sota el títol Plaer Còsmic