Jean Leon “Vinya Le Havre”

​«El vi vol ser també un homenatge al port des d’on Jean Leon va embarcar amb destí a Amèrica, i a la generositat d’un mariner que tot i descobrir-lo com a polissó dalt del vaixell va decidir no denunciar-lo»

El Jean Leon “Vinya Le Havre” és un vi de finca elaborat amb cabernet sauvignon i un petit percentatge de cabernet franc procedents de les 15 ha de la vinya Le Havre. El vi vol ser també un homenatge al port des d’on Jean Leon va embarcar amb destí a Amèrica, i a la generositat d’un mariner que tot i descobrir-lo com a polissó dalt del vaixell va decidir no denunciar-lo. Sense l’actitud d’aquest mariner difícilment en Ceferino Carrión -nom real de Jean Leon- haguera pogut desenvolupar la carrera professional que el va fer triomfar als Estats Units, i que li va permetre crear el celler “Jean Leon” al Penedès.

El vi té una clara inspiració bordelesa però és més amable que els seus referents, amb els tanins ferms i suaus, una bona i aèria estructura, i una harmonia que és la base del seu atractiu.

Aromàticament es nota el perfil varietal i es troben flaires de fruita negra, una punta de pega-dolça, tocs discretament torrats i una barreja d’espècies i tabac havà.

A la boca té un pas fresc, untuós, i deixa un rastre d’acidesa que -combinada amb una fina nota de sequedat- allarga el vi fins una bona estona després de deglutir-lo.

Aquest vi ha estat un mínim de 12 mesos en bótes de roure francès i americà, i posteriorment dos anys més en ampolla. Combinarà adequadament amb un guisat de conill que incorpori una picada on no hi falti la punta de xocolata tradicional.
 
CELLER: Jean Leon
D.O.: Penedès
PVP: 21 euros

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Àngel Garcia Petit
enòleg
​Àngel Garcia Petit. Barcelona, 1954. És llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, i en Enologia per la URV de Tarragona. Ha treballat en activitats relacionades amb la sanitat, la docència i l’enologia. Actualment és professor de Viticultura i Enologia al Curs d’Especialització de Sommeliers de l’ESHIT Sant Ignasi de Barcelona, és responsable enològic de l’empresa d’enoturisme Viemocions i col·labora en diferents mitjans especialitzats del món del vi. És autor del llibre "100 coses que cal saber de vins", premi "Gourmand Awards 2015".
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa | Corpinnat
Ramon Francàs
Joan Huguet opta a rellevar Josep Maria Albet a la presidència de la DO Penedès | Eduard Sanfeliu Giró serà el nou president de la Confraria del Cava
Imatge il·lustrativa
Els penedesencs Ramon Jané i Toni Carbó tornen a guanyar el concurs del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que reparteix més de 7.000 euros en premis | Ramon Francàs i Anna Casabona es classifiquen en segona posició en aquesta sisena edició, en que han participat 82 parelles
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant