Somiadors de 7 Magnífics; potència, cremositat i elegància

«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»

| 05/09/2018 a les 08:23h

Fundada el 1870, parlar de Bodegas Torres és fer-ho de l'història del vi català en l'últim segle, arribant a qualsevol racó del planeta. És sens dubte, la família del vi, gràcies a la seva història i tradició, la seva projecció internacional, el seu èmfasi en el respecte del medi ambient i la seva inquietud en la investigació i desenvolupament de projectes.

Somiadors és una de les apostes personals dels enòlegs de Torres per fer vins d’aquells territoris que coneixen a fons. Els seus anys de feina i l’estreta relació que tenen amb els viticultors són la llavor de la col·lecció 7 Magnífics, que representen 7 zones vinícoles de Catalunya. El Somiadors és el quart vi de la sèrie i està emparat sota la DO Empordà.

S'adapta perfectament a la filosofia d'aquesta col·lecció de vins, és a dir, està elaborat amb les seves varietats locals més representatives, a través de mètodes de viticultura arrelats en la tradició, i expressa de manera més fidel el caràcter del territori del qual procedeix.

Somiadors 2015 és l'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca i sota el control de l'equip tècnic de Torres. Presenta unes aromes penetrants, amb una fruita negra sucosa impecable, ben madura, i unes agradables notes de sotabosc mediterrani i espècies dolces. Un vi que et sedueix des del primer glop i que reuneix força i paisatge, mitjançant un equilibri espectacular entre potència, cremositat i elegància.

És pura raça, un regal per al paladar i que us recomano especialment acompanyat del típic plat de mar i muntanya tant representatiu de la cuina empordanesa.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Rafel Sabadí
Sommelier
Rafel Sabadí, campió Ruinart Challenge Espanya 2016, campió i sots campió del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles els anys 2008 i 2016 respectivament, i escollit millor sommelier de Girona l’any 2010.
Format a l’escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), és copropietari i sommelier del restaurant El Roser 2 de l’Escala. Col.labora i escriu en diferents mitjants de comunicació. Participa com a ponent i educador en nombrosos seminaris de vi i congressos de gasronomia.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional