Cupatges utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.Accepto
Unió de Pagesos diu que cal pagar un mínim de 50 cèntims pel quilo de raïm a la DO Cava | Joan Santó, responsable del sector de la Vinya i el Vi entén que a qui pagui per sota de l’any passat “li hauria de caure la cara de vergonya” | El sindicat remarca la urgència d’habilitar la verema en verd i una destil·lació de crisi amb finalitat sanitària per pal·liar la greu situació del sector vitivinícola
L’OeMv diu que les exportacions de Cava van caure un -7% en volum i un -12% en valor l’any passat, però la DO Cava afirma que aquestes dades no coincideixen amb les oficials
Entrevista amb François Chartier, millor sumiller del món (1994), consultor d'alguns dels millors xefs del món com Ferran Adrià i un "geni pur!" segons Robert Parker
Qui diu que el carbònic és només per festes? Us proposem 4 dels millors vins escumosos; dos Caves i dos Corpinnats entre 19 i 30 euros.
D’esquerra a dreta, el president de PimeCava, Pere Guilera, el president de la DO Cava, Javier Pagés, i el president del Institut del Cava, Damià Deàs.
El ple de la DO Cava ha aprovat per unanimitat un conjunt de mesures qualitatives a favor del consumidor que posen en valor la vinya, el seu origen, la sostenibilitat i les llargues criances
Tots els detalls sobre la nova zonificació i segmentació que impulsa el Consell Regulador | Es preveuen fins a 5 subzones a una Catalunya que podria quedar englobada sota el nom de Comtats de Barcelona | Es vol diferenciar, amb noms propis, entre els caves joves i els de més valor afegit
El Cavatast se celebrarà a Sant Sadurní d'Anoia del 4 al 6 d'octubre | Cavatast
Recuperem un article de la filòloga Alicia Andreu amb un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi amb l'ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tast.
El descens en les vendes del nadal del 2017 va generar un estoc que ha condicionat el 2018 | Al mercat interior, però, les expedicions van ser de 79,3 milions d’ampolles, enfront dels 90,2 milions del 2017 | La producció de Cava Gran Reserva o superior puja un 20,3% | Lituània (+85%), Polònia (+45%) o Rússia (+28%), els mercats que més creixen
Els nou cellers que integren la marca han formalitzat avui la baixa de la DO Cava davant la falta de consens amb el Consell Regulador per permetre la convivència de les dues marques a l’etiqueta | Les primeres ampolles de Corpinnat sortiran al mercat aquesta primavera
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
El Tasto vol demostrar que es pot fer qualitat i acompanyar-la d’un disseny jove i atractiu | Carol Vallès ha iniciat un canvi generacional que, amb 2 anys, el portarà tenir tots els caves ecològics i amb varietats autòctones
Pere Llopart en un dels seus parlaments | Rita Lamsdorff
La Confraria del Cava Sant Sadurní ret homenatge a la trajectòria personal del president de les caves Llopart de Subirats | Pere Llopart diu que el sector ha de reflexionar després d’haver “trontollat bastant” | La Confraria també reconeix la tasca de l’expresident Toni de la Rosa Torelló i fa confrare d’honor al publicista que va crear les ‘bombolles’ de Freixenet
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Itàlia ha liderat l'enorme pujada de l'escumós en el comerç mundial en els últims anys, ja que el 2009 va exportar el mateix que Espanya i França i ara, exporta el doble | El Champagne va suposar el 31% dels ingressos totals per exportació de vi a França, enfront del 13% que van representar el Prosecco i el Cava.
Vilarnau s'ha convertit en l'únic celler de Sant Sadurní d'Anoia amb la certificació "Wineries for Climate Protection" | L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic
Comencen les activitats d'estiu, amb el Tast amistós a la fresca i elsTastos de Cava al mar a l'Eno·veler, i també comencenles inscripcions per a la CAMINADA ENO·GASTRONÒMICA PER LES VINYES el 14 de juliol