Nutrició i sostenibilitat ambiental
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Universitat Rovira i Virgili
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
alimentació
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
vi i cervesa
La mostra van ser 98 supermercats danesos
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
Dieta mediterrània
Imatge il·lustrativa
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
FIVIN
Imatge il·lustrativa
Amb l'arribada del bon temps s'inicia la temuda “operació bikini”. Però aquest estiu serà més fàcil desfer-se dels quilos de més, ja que dues copes de vi ajuden a cremar el greix corporal | Es aconsellable portar una alimentació sana i un estil de vida saludable com és la Dieta Mediterrània. Així com un consum moderat i responsable de vi.
curiositats
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Què hi ha de veritat en la tradicional relació del vi amb l'amor i el sexe? | Els vins augmenten el desig sexual? | Veritats i mites sobre aquests aliments
vi i nutrició
Imatge il·lustrativa
FIVIN, Fundació Vi i Nutrició, ens proposa 10 raons científiques que demostren que el consum moderat de vi és beneficiós per la salut
Nutrició
Imatge il·lustrativa
Foto: Quico Ortega
És molt més calòric el vi dolç que el negre? I el cava? Té moltes més calories una copa de vi negre que un plàtan? | Hem investigat diferents estudis per concloure les calories aproximades de diferents tipus de vins i caves
ALIMENTACIÓ
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
La Laura Conde ens descobreix set restaurants saludables que no ens podem perdre si això del menjar "healthy" va amb nosaltres
TECNOLOGIA ALIMENTÀRIA
Soylent és el batut que triomfa a Silicon Valley, amb tots els nutrients necessaris
Soylent és el batut que triomfa a Silicon Valley, amb tots els nutrients necessaris
Sergi Cortés
L'espai The Food Factory d'Alimentaria ens mostra les tendències alimentàries del futur | Superaliments, aliments intel·ligents, ingredients modificats o aliments que curen ja són una realitat
NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Entrevista a la Dra. Marga Serra Alías, docent universitària, autora de assaigs i creadora del servei d’assesorament online Nutrapp
espai nutrició
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Perquè són importants, quina quantitat necessitem o quins aliments en porten? | Tota la veritat sobre els greixos Omega
Nutrició
Louis J.S
Louis J.S
Chiara Gai
Són més saludables els productes light per ser baixos en greix? Chiara Gai analitza uns quants aliments envasats baixos en greix i n'extreu unes conclusions impactants
FIVIN
Imatge il·lustrativa
Dr. Ramon Estruch
El consum moderat de vi aporta aspectes beneficiosos per a la salut, especialment per prevenir moltes malalties cròniques, entre elles les cardiovasculars | FIVIN és una fundació que fomenta el consum moderat de vi i promociona la Dieta Mediterrània
ESPAI NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Per Màrius Fuertes Mateu, Consultor i divulgador. Especialista en anàlisi sensorial, educació alimentària i cultura del vi.
ESPAI NUTRICIÓ
Fotolia
Fotolia | adrian_ilie825
L'augment de pes durant les festes és una preocupació molt comuna | Chiara Gai, Sommelier, Educadora Nutricional i Cap d'Innovació de l'escola Eshob, ens proposa un decàleg per pal·liar els efectes dels excessos
NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai, educadora nutricional, ens proposa 8 esmorzars sans i sense menjar embotits
Pàgina 1 de 1
Imatge il·lustrativa
Merian 2018 és el primer vi de raïm ecològic certificat de Cellers Tarroné que suma el segell CCPAE al distintiu de qualitat i sostenibilitat “Vins Ebre Biosfera”
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Els 30.000 euros del primer premi són per a Juan Munné i Àlex Peris, els 7.000 euros del segon lloc són per Félix Crespo i Manuel Cantalapiedra, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Juan Antonio García i Jaume Cuscó