Nutrició
Els cereals pitjor puntuats per l'OCU.
Els cereals pitjor puntuats per l'OCU. | Pixabay
L'organització de consumidors analitza el contingut de sucre i fibra, la puntuació de Nutriscore i el caràcter ecològic de centenars de productes
alimentació
La carn vermella, un dels aliments a evitar si tens el colesterol alt
La carn vermella, un dels aliments a evitar si tens el colesterol alt | Unsplash / Eiliv Aceron
Repassem la simptomatologia de tenir aquest valor elevat, els nivells òptims que cal mantenir i com es pot abaixar
alimentació
Diversos aliments són claus per a la nostra salut a partir del 50 anys
Diversos aliments són claus per a la nostra salut a partir del 50 anys
Els aliments amb proteïna i les vitamines D, B6 i B12 són imprescindibles per gestionar l'envelliment de la manera més saludable
TELEVISIÓ
El consum de productes amb alt contingut de sucre pot provocar malalties cardiovasculars
El consum de productes amb alt contingut de sucre pot provocar malalties cardiovasculars | Pixabay
La professional estava exposant la seva tesi en un programa de televisió quan es va desplomar
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El Cava és considerat un aliment i el seu consum moderat contribueix a potenciar en un 25% els aspectes beneficiosos d'una dieta sana i saludable
vi i nutrició
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Imatge il·lustrativa
Fotolia | adrian_ilie825
Màrius Fuertes | 1 comentari
El dietista Màrius Fuertes ens recomana hàbits per treure'ns aquells kilos que hem agafat durant les vacances
menjar
Menjar un alvocat al dia és saludable
Menjar un alvocat al dia és saludable | Europa Press
Els nivells de greix corporal no disminueixen, però sí que baixa el colesterol no saludable
espai nutrició
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Nutrició i sostenibilitat ambiental
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Universitat Rovira i Virgili
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
alimentació
Més de 50 artesans i productors desembarquen al Moll de la Fusta en el Festival gratuït més gran que s'ha fet mai sobre alimentació saludable a Barcelona | Més de 15 restaurants oferiran cuina sana en viu durant dos dies (30/09 i 01/10) | Hi haurà concerts i activitats per a tota la família
vi i cervesa
La mostra van ser 98 supermercats danesos
La mostra van ser 98 supermercats danesos | iStock
L'estudi es va fer a 98 supermercats danesos, amb 3,5 milions de transaccions aleatòries durant sis mesos | Els compradors de vins van comprar més olives, fruites i verdures, llet i carn baixa en greix que els compradors de cervesa
Dieta mediterrània
Imatge il·lustrativa
Un estudi d’experts de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) revela que un temps de cocció més llarg i la sinergia entre els ingredients milloren la quantitat i la biodisponibilitat de molècules antioxidants en el sofregit, una salsa de tomàquet típica en la dieta mediterrània
FIVIN
Imatge il·lustrativa
Amb l'arribada del bon temps s'inicia la temuda “operació bikini”. Però aquest estiu serà més fàcil desfer-se dels quilos de més, ja que dues copes de vi ajuden a cremar el greix corporal | Es aconsellable portar una alimentació sana i un estil de vida saludable com és la Dieta Mediterrània. Així com un consum moderat i responsable de vi.
curiositats
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Què hi ha de veritat en la tradicional relació del vi amb l'amor i el sexe? | Els vins augmenten el desig sexual? | Veritats i mites sobre aquests aliments
vi i nutrició
Imatge il·lustrativa
FIVIN, Fundació Vi i Nutrició, ens proposa 10 raons científiques que demostren que el consum moderat de vi és beneficiós per la salut
Nutrició
Imatge il·lustrativa
Foto: Quico Ortega
És molt més calòric el vi dolç que el negre? I el cava? Té moltes més calories una copa de vi negre que un plàtan? | Hem investigat diferents estudis per concloure les calories aproximades de diferents tipus de vins i caves
ALIMENTACIÓ
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Recuperem un article on la Laura Conde ens descobreix set restaurants saludables que no ens podem perdre si això del menjar "healthy" va amb nosaltres
TECNOLOGIA ALIMENTÀRIA
Soylent és el batut que triomfa a Silicon Valley, amb tots els nutrients necessaris
Soylent és el batut que triomfa a Silicon Valley, amb tots els nutrients necessaris
Sergi Cortés
L'espai The Food Factory d'Alimentaria ens mostra les tendències alimentàries del futur | Superaliments, aliments intel·ligents, ingredients modificats o aliments que curen ja són una realitat
NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Entrevista a la Dra. Marga Serra Alías, docent universitària, autora de assaigs i creadora del servei d’assesorament online Nutrapp
NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Perquè són importants, quina quantitat necessitem o quins aliments en porten? | Tota la veritat sobre els greixos Omega
Nutrició
Louis J.S
Louis J.S
Chiara Gai
Són més saludables els productes light per ser baixos en greix? Chiara Gai analitza uns quants aliments envasats baixos en greix i n'extreu unes conclusions impactants
FIVIN
Imatge il·lustrativa
Dr. Ramon Estruch | 1 comentari
El consum moderat de vi aporta aspectes beneficiosos per a la salut, especialment per prevenir moltes malalties cròniques, entre elles les cardiovasculars | FIVIN és una fundació que fomenta el consum moderat de vi i promociona la Dieta Mediterrània
ESPAI NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Per Màrius Fuertes Mateu, Consultor i divulgador. Especialista en anàlisi sensorial, educació alimentària i cultura del vi.
ESPAI NUTRICIÓ
Fotolia
Fotolia | adrian_ilie825
Chiara Gai
L'augment de pes durant les festes és una preocupació molt comuna | Recuperem un article de Chiara Gai, Sommelier, Educadora Nutricional i Cap d'Innovació de l'escola Eshob, on ens proposa un decàleg per pal·liar els efectes dels excessos
NUTRICIÓ
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai, educadora nutricional, ens proposa 8 esmorzars sans i sense menjar embotits
Pàgina 1 de 1
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Rovellats Original és un cava Gran Reserva de l’anyada 2017 elaborat amb raïm propi i amb més de 60 mesos de criança.
Imatge il·lustrativa
Temps de Vi
Vins, gastronomia i música seran els protagonistes a aprtir del 8 de juny a Vilanova
Imatge il·lustrativa
Família Torres, Albet i Noya, Estel d’Argent, U mes U, Aymar i Parató aconsegueixen les medalles d’or
Imatge il·lustrativa
Genís Mauri
Estrenem col·laborador! Genís Mauri és un enginyer de telecomunicacions amb molta passió pels vins, un gran nas i una millor pluma.
Imatge il·lustrativa
Rovellats Original és un cava Gran Reserva de l’anyada 2017 elaborat amb raïm propi i amb més de 60 mesos de criança.
Imatge il·lustrativa
L'esdeveniment benèfic és per recaptar fons per a la investigació mèdica sobre l'endometriosi, una malaltia que afecta dones en edat fèrtil.