Pastor elèctric o tanca experimental
Pastor elèctric o tanca experimental | Albert Fontanals
Jordi Bes
La propagació d'aquesta espècie s'ha convertit en un autèntic maldecap a la vinya, sobretot quan els gotims estan a punt de collir-se | Els pagesos ja han detectat quines varietats de raïm prefereix aquest porc, que se'l pot mantenir a ratlla amb tanques robustes
Reportatge
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Inversió de mig milió d’euros en el nou celler Pla de Morei | Es vol “tornar a posicionar l’Anoia com a territori de llarga tradició vitivinícola”
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Al ressorgiment d'aquesta beguda encara li queda recorregut per fer conèixer les marques, connectar el consumidor amb l'elaborador i en la cocteleria
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Sumoll negre només suposa, encara, unes vendes de 39.514 ampolles a la DO Penedès | El Consell Regulador reconeix que “és una varietat una mica oblidada que viu una certa tendència a la recuperació”
Sant Jeroni de la Murtra
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
reportatge
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Les construccions de pedra seca es fan apilant pedres de l'entorn proper sense necessitat d'utilitzar altres materials de construcció per cohesionar, com la calç o el guix | A Catalunya hi ha gairebé 19.000 construccions de pedra seca, un autèntic patrimoni cultural i pasatgístic
Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
​Un projecte per instal·lar 30 nous molins a la comarca fa témer que l'aposta pel vi i l'enoturisme es vegi afectada
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Vins recomanats
D'esquerra a dreta: Audrey Doré, Josep Pelegrín, Ferran Centelles, Ferran Casellas, Anna Vicens i Rafel Sabadí
D'esquerra a dreta: Audrey Doré, Josep Pelegrín, Ferran Centelles, Ferran Casellas, Anna Vicens i Rafel Sabadí
6 dels millors sommeliers de Catalunya ens recomanen 6 vins amb DO Penedès i ens expliquen amb una frase el perquè de la seva elecció
Restaurants
Imatge il·lustrativa
Xavier Sagristà i Toni Gerez -ex Restaurant Mas Pau- comandaran el nou espai gastronòmic del Grup
cellers
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
20 cooperatives associades i 6 denominacions d'origen agrupa el centre logístic de Vilallonga del Camp, a Tarragona | Un gran treball tant a la vinya com al celler permet a la cooperativa elaborar vins de molta qualitat que comercialitza tant a Catalunya com al mercat exterior
vi i gastronomia
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
L'Alicia Andreu proposa 5 establiments gironins amb una l'oferta gastronòmica i de vins per sorprendre
Bars de vins
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 1 comentari
Uns mesos després del nostre primer periple barceloní cercant bars de qualitat, tornem a sortir al carrer buscant nous establiments amb una bona oferta de vins a copes.
ART I SURO
The Queen of Cork | 11.956 taps de suro utilitzats | 300 hores | Foto: artofcork.com
The Queen of Cork | 11.956 taps de suro utilitzats | 300 hores | Foto: artofcork.com
Artistes com Conrad Engelhardt o Daniel Kubini utilitzen els taps de suro per crear espectaculars obres d'art dignes de les millors exposicions del món | Us proposem una visita virtual per les seves creacions
REPORTATGE
Celler Morlanda, Priorat
Celler Morlanda, Priorat
Es tracta d'una plataforma global i interactiva que s'ha convertit en la botiga més gran del Grup Freixenet | El Club Cuvée ofereix totes les referències dels cellers que el grup té repartits pel món
RESTAURANTS
Imatge il·lustrativa
Restaurant del Grup Peralada amb cuina de fusió andina-nikkei | Els cebiches i els makis es combinen a la perfecció en una cuina de producte, original i sorprenent
REPORTATGE
Vinyes de Vendrell Olivella a Les Cabanyes | Cupatges
Vinyes de Vendrell Olivella a Les Cabanyes | Cupatges
L'empresa Mas Gomà 1724 elabora els caves Vendrell Olivella des del 2009 | Els caves aposten clarament per les varietats autòctones i l'ecologia
RESTAURANTS
Imatge il·lustrativa
El restaurant està situat dins el Casino Barelona | El Magnum posseeix la cava més gran de la ciutat pel que fa a aquest format d'ampolla
Bars de vins
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Reportatge
Imatge il·lustrativa
Els beneficis d'aquest macabeu 100% aniran íntegrament a la fundació "Vi per Vida" per la investigació de la metàstasi del càncer.

 
Aula Cupatges
Imatge il·lustrativa
Tastem 9 vins fets amb sumoll | Una varietat autòctona que s'utilitza per blancs, rosats, negres i escumosos

Amb introducció d'Àngel Garcia petit, enòleg i farmacèutic 
Tastem vins negres de la do Conca de Barberà fets amb la varietat trepat. Vins originals, especiats, herbacis però també afruitats. Reunits a l'escola CETT, tasten; Àngel Garcia Petit, Ramón Roset, Carola Sitjas, Xavier Bassa i Blanca Ozcáriz
Ens reunim al Cett per tastar 7 vins poc coneguts però molt interessants de la DO Montsant. Ramón Roset, Carola Sitjas, Xavier Bassa i Blanca Ozcáriz comparteixen amb nosaltres aquest tast dels "Altres Montsants"
Pàgina 1 de 1
Imatge il·lustrativa
Foto: The New York Times
Bohigas, Loxarel i Alta Alella són 3 dels 15 vins que recomana Eric Asimov al rotatiu americà
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Si The Magnificent Seven -Els set magnífics- fossin vins negres, pel Ramon Francàs serien aquests...
Imatge il·lustrativa
El celler Cara Nord recupera varietats tradicionals des dels seus inicis, elaborant fins a 800 metres d'alçada
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea.
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea. | Juvé & Camps
L'acord s'ha pres avui en el ple de la DO Cava i es passarà de 12.000 a 10.000 quilos ja en aquesta verema | Abans de l'estiu s'espera poder aprovar també la nova zonificació i segmentació de la DO
Oriol Ripoll, cofundador de Decántalo
Oriol Ripoll, cofundador de Decántalo
Sergi Cortés
La botiga de vins en línia Decántalo ha crescut un 180% des de l'inici de la pandèmia respecte l'any anterior.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El projecte vinícola d'una parella d'emprenedors suecs a la DO Montsant presenta dos vins per a l'estiu amb un tast virtual | Les obres del nou celler es retarden uns mesos però l'equip assegura que "no s'ha donat per perdut" malgrat la pandèmia