Dinar de verema a La Xarmada
Dinar de verema a La Xarmada
Ruth Troyano | 1 comentari
L’enòleg Albert De Sangenís-Llivi dirigeix el viver de celleristes La Xarmada que aixopluga una vintena de petits productors al Penedès
Christian Barbier.
Christian Barbier. | Xavier Vaqué
Ruth Troyano
L’artista visual Xavier Vaqué treballa en un projecte fotogràfic artesanal amb Clos Mogador per narrar els vins des d’un punt de vista sensitiu i emotiu
Imatge il·lustrativa
Ethics coffee
Ruth Troyano
"Quan infusionem, la qualitat del producte es manté, en canvi el cafè amb gel perd qualitat"
Vins tastats de l'anyada 1947
Vins tastats de l'anyada 1947
Es van comparar vins de la zona de Bordeaux, on aquesta anyada va ser mítica, amb vins de La Rioja del mateix any.
Jose Mas, enòleg del celler del Priorat, i Marc Massana, responsable de Cellers Maset.
Jose Mas, enòleg del celler del Priorat, i Marc Massana, responsable de Cellers Maset.
Un singular model de negoci basat en el tracte directe i la proximitat al client
més enllà del vi
Imatge il·lustrativa
Sans i Sans
Ruth Troyano
“Una tassa de te és més que una invitació a l’univers de sabors i aromes. És un petit luxe, benestar, cultura, una emoció sensitiva i estètica que es comparteix”
Blanca Muntadas reuneix gent i el paisatge
Blanca Muntadas reuneix gent i el paisatge | Bernat Fuertes
Nació Sant Cugat
Celler Modernista de Sant Cugat.
Celler Modernista de Sant Cugat. | Adrià Costa
Enguany, el Celler Modernista, una de les obres més emblemàtiques de la ciutat, celebra el centenari de la seva creació, concebut per elaborar el vi conjuntament entre els viticultors locals
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes Lozano
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi
Packs d'hotel
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Barcelona, en una nit gurmet ben a prop de casa i a preu tancat
Jornada tècnica do terra alta
Un supermercat de bonÀrea.
Un supermercat de bonÀrea. | bonÀrea
Jordi Bes Lozano
La venda de vins d'entre 3 i 7 euros és la que més creix en el súper, segons es destaca durant la jornada tècnica 2020 de la DO Terra Alta | La pandèmia revoluciona l'enoturisme, on prenen més protagonisme les experiències personalitzades, el tast i el paisatge
Rooftops a Barcelona
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Terrasses i terrats per tots els gustos per fer una copa a l'aire lliure a Barcelona
CANVI CLIMÀTIC
Josep M Albet mostra el raïm perfectament sa d'un dels ceps resistents
Josep M Albet mostra el raïm perfectament sa d'un dels ceps resistents | Joan Nebot
Joan Nebot
Des que al segle XIX van arribar d'Amèrica les principals plagues de la vinya, seguim combatent-les amb productes fitosanitaris
Pastor elèctric o tanca experimental
Pastor elèctric o tanca experimental | Albert Fontanals
Jordi Bes Lozano
La propagació d'aquesta espècie s'ha convertit en un autèntic maldecap a la vinya, sobretot quan els gotims estan a punt de collir-se | Els pagesos ja han detectat quines varietats de raïm prefereix aquest porc, que se'l pot mantenir a ratlla amb tanques robustes
Reportatge
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Inversió de mig milió d’euros en el nou celler Pla de Morei | Es vol “tornar a posicionar l’Anoia com a territori de llarga tradició vitivinícola”
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
Al ressorgiment d'aquesta beguda encara li queda recorregut per fer conèixer les marques, connectar el consumidor amb l'elaborador i en la cocteleria
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Sumoll negre només suposa, encara, unes vendes de 39.514 ampolles a la DO Penedès | El Consell Regulador reconeix que “és una varietat una mica oblidada que viu una certa tendència a la recuperació”
Sant Jeroni de la Murtra
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
reportatge
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Les construccions de pedra seca es fan apilant pedres de l'entorn proper sense necessitat d'utilitzar altres materials de construcció per cohesionar, com la calç o el guix | A Catalunya hi ha gairebé 19.000 construccions de pedra seca, un autèntic patrimoni cultural i pasatgístic
Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
​Un projecte per instal·lar 30 nous molins a la comarca fa témer que l'aposta pel vi i l'enoturisme es vegi afectada
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
Recordem l'espectacular galeria d'imatges dels pòsits d'un vi feta per Josep Palou Prats | Fotografies augmentades fins a 10.000 vegades mitjançant un Microscopi Electrònic de Rastreig
Vins recomanats
D'esquerra a dreta: Audrey Doré, Josep Pelegrín, Ferran Centelles, Ferran Casellas, Anna Vicens i Rafel Sabadí
D'esquerra a dreta: Audrey Doré, Josep Pelegrín, Ferran Centelles, Ferran Casellas, Anna Vicens i Rafel Sabadí
6 dels millors sommeliers de Catalunya ens recomanen 6 vins amb DO Penedès i ens expliquen amb una frase el perquè de la seva elecció
Restaurants
Imatge il·lustrativa
Xavier Sagristà i Toni Gerez -ex Restaurant Mas Pau- comandaran el nou espai gastronòmic del Grup
cellers
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
20 cooperatives associades i 6 denominacions d'origen agrupa el centre logístic de Vilallonga del Camp, a Tarragona | Un gran treball tant a la vinya com al celler permet a la cooperativa elaborar vins de molta qualitat que comercialitza tant a Catalunya com al mercat exterior
vi i gastronomia
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
L'Alicia Andreu proposa 5 establiments gironins amb una l'oferta gastronòmica i de vins per sorprendre
Bars de vins
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 1 comentari
Uns mesos després del nostre primer periple barceloní cercant bars de qualitat, tornem a sortir al carrer buscant nous establiments amb una bona oferta de vins a copes.
ART I SURO
The Queen of Cork | 11.956 taps de suro utilitzats | 300 hores | Foto: artofcork.com
The Queen of Cork | 11.956 taps de suro utilitzats | 300 hores | Foto: artofcork.com
Artistes com Conrad Engelhardt o Daniel Kubini utilitzen els taps de suro per crear espectaculars obres d'art dignes de les millors exposicions del món | Us proposem una visita virtual per les seves creacions
REPORTATGE
Celler Morlanda, Priorat
Celler Morlanda, Priorat
Es tracta d'una plataforma global i interactiva que s'ha convertit en la botiga més gran del Grup Freixenet | El Club Cuvée ofereix totes les referències dels cellers que el grup té repartits pel món
RESTAURANTS
Imatge il·lustrativa
Restaurant del Grup Peralada amb cuina de fusió andina-nikkei | Els cebiches i els makis es combinen a la perfecció en una cuina de producte, original i sorprenent
Pàgina 1 de 2
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
El ciclista eritreu Biniam Girmay celebrava el triomf amb una ampolla de 'prosecco' quan el tap li va esclatar i li va anar a l'ull.
Edicions anteriors de la Cavacursa
Edicions anteriors de la Cavacursa | Ferran Cardiel