cava
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea.
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea. | Juvé & Camps
L'acord s'ha pres avui en el ple de la DO Cava i es passarà de 12.000 a 10.000 quilos ja en aquesta verema | Abans de l'estiu s'espera poder aprovar també la nova zonificació i segmentació de la DO
Imatge il·lustrativa
Teresa Jordà s’ha reunit amb els presidents de les DO del vi català per analitzar les possibles actuacions a fi de reduir els efectes del coronavirus i recuperar les vendes al més aviat possible
Joan Arrufí, en una de les presentacions que la DO Terra Alta va fer el 2019 a Barcelona.
Joan Arrufí, en una de les presentacions que la DO Terra Alta va fer el 2019 a Barcelona. | Cupatges
Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, ha declarat a Cupatges que veu les "mesures insuficients, però necessàries"
maridatges
Imatge il·lustrativa
Recorrem 5 restaurants de la província de Lleida perquè els seus xefs ens proposin plats típics dels seus establiments i els maridin amb vins de la DO Costers del Segre
Treballs previs a la plantació de ceps vora la Torre Lluvià
Treballs previs a la plantació de ceps vora la Torre Lluvià | AjM
S'han plantat de les espècies Malvasia Roja, Muscat d'Istambul, Pansera, Pansa, Negrelló, Turbat i Malvasia Manresana
Imatge il·lustrativa
Josep Sucarrats, Carme Gasull, Laura Conde, Trinitat Gilbert i Iker Morán ens recomanen el seu vi negre preferit de la DO Penedès
Do pla de Bages
Construcció de pedra seca a Vallhonesta
Construcció de pedra seca a Vallhonesta | LF
Inicialment s'amplia fins el 20 de setembre, però no es descarta ampliar-lo de nou si la tornada a la normalitat s'allarga
aranzels
Imatge il·lustrativa
Les DO catalanes, espanyoles i europees consideren que és el moment de passar de les paraules als fets i exigeixen mesures més concretes, eficaces i urgents.
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Els cellers de la Conca tastaran els seus vins en sessions de 10 minuts a Instagram
Verema de Juvé & Camps
Verema de Juvé & Camps | Juvé & Camps
Ramon Francàs
En una reunió convocada avui per la consellera Jordà s’acorda demanar reduir raïms i vi base, la destil·lació d’excedents de vi i el perfeccionament del control de la traçabilitat i la promoció | La FCAC exigeix al Consell Regulador del Cava disminuir fins a un 25% els rendiments de raïm | JARC recrimina el comunicat de premsa d’ Unió de Pagesos del 7 d’abril, i reclama que es pagui “el que toca” pels raïms del cava la propera verema | El Consell Regulador anuncia noves mesures urgents per pal·liar la situació, i envia un missatge d’optimisme
Imatge il·lustrativa
El tancament d’hotels i restaurants ha agreujat el problema que arrossega el sector a causa de l’excedent de raïm i de vi base per a cava, i fa necessari emprendre mesures destinades a reduir els estocs i reequilibrar l’oferta i la demanda
varietats
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Ramon Francàs
Es referenda al BOE la incorporació de la varietat autòctona de la Terra Alta al plec de condicions de la DO | La morenillo, una varietat tardana i de poc grau, ha viscut una especial resiliència
Imatge il·lustrativa
Les gelades de la matinada de divendres 27 de març han provocat greus danys a les vinyes dels municipis de la Conca de Barberà.
Imatge il·lustrativa
Foto: Quico Ortega
Es tracta de la primera mesura per fer front als efectes del Covid-19
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Deixen de fer-se les Passarel·la Vinícola o la Primavera de Vins de Temps de Vi de Vilanova | Preocupa especialment la situació econòmica dels cellers més petits | El pressupost de la DO Penedès es redueix en un 29,5%
Vinyes de la DO Empordà
Vinyes de la DO Empordà
Ramon Francàs | 2 comentaris
Les denominacions d’origen vitivinícoles catalanes adopten diverses mesures per minimitzar els greus efectes de la pandèmia sanitària | S’aixequen veus proposant campanyes de promoció més potents de les previstes un cop superat l’estat d’alarma | S’insisteix en la importància que té el consum de productes de proximitat
Imatge il·lustrativa
Suport total del Departament d'Agricultura al Consell Regulador del Cava per aturar l'augment de superfície de vinya per cava
do cava
Javier Pagés, president de la DO Cava.
Javier Pagés, president de la DO Cava. | Consell Regulador del Cava
El Tribunal Superior de Justícia de Madrid dictamina a favor de la Junta d'Extremadura
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch
L'entrada de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès al Mas Marroch | Jordi Bes
Jordi Bes
Enceta la presentació de les noves anyades a Girona amb 44 cellers, un terç dels membres actius inscrits a la denominació d'origen | Les ganes de mostrar la capacitat d'envelliment del xarel·lo i les vinificacions en àmfora conviuen amb els vins de varietats franceses
Imatge il·lustrativa
La DO Conca de Barberà organitza el proper dilluns 23 de març una jornada professional
Imatge il·lustrativa
El showroom professional Passarel·la Vinícola Penedès 2020 de Girona serà el 9 de març i el de Barcelona el 23 de març | També s’entregarà la primera edició dels premis Reconeixement DO Penedès
Foto: Xènia Gasull
Foto: Xènia Gasull
El Boletín Oficial del Estado acaba de publicar una resolució que autoritza els cellers empordanesos a usar aquesta històrica varietat de l’Empordà | La DO Empordà es converteix així en la primera de Catalunya i també de l'Estat en utilitzar aquesta varietat
L’Institut Català de la Vinya i el Vi serà l'autoritat competent per verificar les denominacions d’origen protegides i les indicacions geogràfiques protegides
Jaume Josa deixa el càrrec després de 12 anys
Jaume Josa deixa el càrrec després de 12 anys
Ramon Francàs
Maida Rodríguez es converteix en la nova secretària del Consell Regulador | El president, Salus Álvarez, diu que es pretén “enfortir i millorar ” la DOQ Priorat
Imatge il·lustrativa
El text original de l'obra és de l'Empar Moliner i serà dirigida per David Selvas | L'obra s’estrenarà el proper 21 de març al Teatre Poliorama de Barcelona
Imatge il·lustrativa
“180 anys alimentant Barcelona” és el nom d'un programa on els vins de la DO Penedès participaran en les activitats de cuina i conversa dirigides per experts del sector.
D'esquerra a dreta Anna Gomis, Salvador Puig i Xènia Bonet
D'esquerra a dreta Anna Gomis, Salvador Puig i Xènia Bonet | INCAVI
El Panel s'ha creat juntament amb les 11 denominacions d'origen catalanes i vol ser una eina única per garantir la qualitat dels vins amb DO | Està format per 31 persones seleccionades capaces d'avaluar més de 70 atributs en vins gràcies a un mètode propi
D’esquerra a dreta, el president de PimeCava, Pere Guilera, el president de la DO Cava, Javier Pagés, i el president del Institut del Cava, Damià Deàs.
D’esquerra a dreta, el president de PimeCava, Pere Guilera, el president de la DO Cava, Javier Pagés, i el president del Institut del Cava, Damià Deàs.
El ple de la DO Cava ha aprovat per unanimitat un conjunt de mesures qualitatives a favor del consumidor que posen en valor la vinya, el seu origen, la sostenibilitat i les llargues criances
Imatge il·lustrativa
La DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar
Pàgina 1 de 14
Imatge il·lustrativa
Foto: The New York Times
Bohigas, Loxarel i Alta Alella són 3 dels 15 vins que recomana Eric Asimov al rotatiu americà
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Si The Magnificent Seven -Els set magnífics- fossin vins negres, pel Ramon Francàs serien aquests...
Imatge il·lustrativa
El celler Cara Nord recupera varietats tradicionals des dels seus inicis, elaborant fins a 800 metres d'alçada
Imatge il·lustrativa
Millor caixa expositora i Millor material publicitari per la col·lecció de vins monovarietals Diorama de les Bodegues Pinord
Pere Guilera i Damià Deàs signant la fusió el passat febrer
Pere Guilera i Damià Deàs signant la fusió el passat febrer
La nova marca AECAVA -Associació d’Elaboradors de Cava- agrupa als elaboradors de Cava en una única associació | Codorníu torna a formar part de l’associació
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure