Pedra Seca
Imatge il·lustrativa
La vinya del Fanio serà el marc on es farà la formació els propers 4 i 5 de març | Serà la la VII edició d’aquesta formació dedicada a la difusió de l’ofici de marger
biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Proliferen els cellers que utilitzen preparats biodinàmics per cultivar la vinya
CONCURSOS
Els guanyadors de l'edició del 2018
Els guanyadors de l'edició del 2018
El concurs, que reparteix 3.000 euros en premis , se celebrarà el proper 18 de febrer
Vocabulari vinícola
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 4 comentaris
Recuperem un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
cava
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
formació
Imatge il·lustrativa
La formació aglutina totes aquelles tasques relacionades amb una millor manipulació, servei i venda
art i vi
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Repassem les millors pintures des segle XVI fins el segle XX que tenen relació amb els món del vi
per aprendre'n
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Caves Vilarnau explica, amb un toc irònic i planer, com s'elabora el cava en deu fases
CETT-UB
Imatge il·lustrativa
Article de l'escola d'Hosteleria i Turisme CETT-UB
Consells per tastar
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Consells per tastar
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Aprenent a gaudir dels vins
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
les cartes de vins
Imatge il·lustrativa
Nació Digital
Hem de guiar-nos pel preu? És garantia de qualitat? Ens hem de deixar recomanar? | Us donem alguns consells per no errar amb la tria
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Còctels
Imatge il·lustrativa
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
Imatge il·lustrativa
Article signat per Alícia Solé, professora del Curs Semipresencial de Sommelier del Campus CETT-UB.
Associació Catalana de Sommeliers
Imatge il·lustrativa
Marc Terés Riu i Anna Casabona París, finalistes del concurs que es va celebrar ahir al restaurant La Boscana
gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
guia de vins de catalunya
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
Segona píndola informatives per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla | El Jaciment de La Font de la Canya o la prehistòria del vi català
Vivers de la Bleda de Torres
Vivers de la Bleda de Torres | Ramon Francàs
Ramon Francàs
Catalunya creix amb les varietats autòctones | Torres recupera varietats ancestrals amb vista a elaborar “vins capaços d’emocionar” | El portal Vitis Catalana recull les varietats de vinya als territoris de parla i cultura catalanes
guia de vins de catalunya
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
La Guia de Vins de Catalunya editarà una sèrie de píndoles informatives d’uns cinc minuts per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla
Espai del Vi Català
Imatge il·lustrativa
El curs es diu "​La Vinya i el Vi Català: Visió Global" i consta de 5 sessions de tres hores cadascuna
Pàgina 1 de 7
Imatge il·lustrativa
Merian 2018 és el primer vi de raïm ecològic certificat de Cellers Tarroné que suma el segell CCPAE al distintiu de qualitat i sostenibilitat “Vins Ebre Biosfera”
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa | Corpinnat
Ramon Francàs
Joan Huguet opta a rellevar Josep Maria Albet a la presidència de la DO Penedès | Eduard Sanfeliu Giró serà el nou president de la Confraria del Cava
Imatge il·lustrativa
Els penedesencs Ramon Jané i Toni Carbó tornen a guanyar el concurs del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que reparteix més de 7.000 euros en premis | Ramon Francàs i Anna Casabona es classifiquen en segona posició en aquesta sisena edició, en que han participat 82 parelles
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant