Espai del Vi Català
01/01/1970
El curs es diu "​La Vinya i el Vi Català: Visió Global" i consta de 5 sessions de tres hores cadascuna
EL SERVEI DEL VI
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
curiositats
Patricia de Golferichs | 1 comentari
01/01/1970
Patricia de Golferichs ens escriu un decàleg de curiositats sobre el món vinícola
formació
01/01/1970
L’Hotel NH Collection Gran Calderón de Barcelona va ser l'escenari de la presentació del projecte enoAula | Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general
01/01/1970
Quina diferència hi ha entre guardar el vi a la nevera de la cuina o en una vinoteca? | Quins tipus de vinoteques hi ha al mercat i en què es diferencien? | Termoelèctriques, amb compresor, de doble temperatura... quina vinoteca hem d'escollir?
suro
Sergi Cortés
01/01/1970
Què és el TCA? Quantes ampolles tenen TCA o defectes del suro? | Investiguem una mica per veure què hi ha de cert i què hi ha de mite pel que fa als tant per cents d'ampolles amb TCA
formació
01/01/1970
Els alumnes de la primera edició estan fent pràctiques d'elaboració de vi en diversos països europeus
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
01/01/1970
En el marc del Marca Vi, l’activitat professionalitzadora de la Mostra del Vi de l’Empordà, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i està adreçada pels professionals del món del vi
Projecte​ VRIAACC​
01/01/1970
L’objectiu​ ​és​ ​la​ ​disminució​ ​d’aplicacions​ ​de​ ​coure​ ​i​ ​sofre​ ​a​ ​la​ ​vinya​ ​així​ ​com​ ​una reducció​ ​fins​ ​a​ ​un​ ​80%​ ​dels​ ​tractaments​ ​i​ ​l’ús​ ​del​ ​tractor | El​ ​programa​ ​agafa​ ​el​ ​model​ ​dels​ ​PIWI’s​ ​d’Alemanya​ ​on​ ​ja​ ​fa​ ​molts​ ​anys​ ​que​ ​treballen amb​ ​aquest​ ​tipus​ ​de​ ​ceps | Els​ ​tres​ ​cellers​ ​reclamen​ ​un​ ​lideratge​ ​de​ ​l’administració​ ​considerant​ ​que​ ​aquest​ ​és un​ ​“projecte​ ​de​ ​país”
Receptes amb vi
01/01/1970
Us donem la recepta per fer gominoles de vi, és fàcil, ràpida i de ben segur que sorprendreu als vostres convidats
Vocabulari vinícola
Pixabay
Alicia Andreu | 3 comentaris
01/01/1970
Un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
Associació Catalana de Sommeliers
La guardonada Audrey Doré, en el seu discurs a la 'Nit del Sommelier' | Cedida
01/01/1970
La sommelier del Celler de Can Roca Audrey Doré s’ha convertit en la primera dona en guanyar el certamen
per aprendre'n
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Sergi Cortés
01/01/1970
Els boscos d'alzina surera afavoreixen la prevenció d'incendis reduint la intensitat i la propagació dels focs | Són també un gran magatzem de CO2, per tant, un gran fre al canvi climàtic | Catalunya fabrica i comercialitza el 80% de taps de l'Estat
cocteleria
01/01/1970
Damià Mulà i Gimeno, Coordinador DEU Cocteleria i Mixologia del CETT-UB ens parla de cocteleria sense alcohol
FORMACIÓ
Decantar un vi moltes vegades és la millor opció perquè aquest s'oxigeni | CETT
01/01/1970
Article de Mercè Garcia, Coordinadora de Cursos d'Extensió Universitària de Restauració CETT
Destil·lats
01/01/1970
Investigadors de la URV i de la Universitat de Tecnologia de Gdansk (Polònia) han aplicat tècniques analítiques ràpides per discriminar les begudes alcohòliques segons la manera de producció i l’origen botànic
nutrició
01/01/1970
Un estudi de la revista digital Wine Folly revela dades interessants pel que fa a la salut sobre el consum moderat de vi o cervesa
CETT-UB
01/01/1970
Article de César Cánoves, Sumiller i Professor del CETT
CETT
01/01/1970
Article de Mercè García, Coordinadora de Cursos d'Extensió Universitària de Restauració del CETT-UB
formació
01/01/1970
Organitzat per l’Espai del Vi Català, aquesta formació consta de quatre sessions que tindran lloc els dies 8, 15 i 22 i 27 de maig
cellers
01/01/1970
El món del vi i l'arquitectura moltes vegades casen a la perfecció. Us mostrem algunes de les bodegues més espectaculars del planeta.
per aprendre'n
01/01/1970
​Una vegada hem comprat el vi i ja el tenim a casa, com ho hem de fer per conservar-lo en les millors condicions?
sorteig
01/01/1970
Participa i guanya una plaça al curs valorat en 600€ només per ser lector de cupatges.cat
varietats
01/01/1970
Cellers Torres experimenta amb varietats ancestrals de gran interès enològic que donen lloc a vins molt aromàtics i amb molt bona acidesa
sorteig
01/01/1970
Participa i guanya una plaça al curs que impartirà l'enòloga Blanca Ozcàriz només per ser lector de Cupatges
sorteig
01/01/1970
Participa i guanya una plaça només per ser lector de Cupatges
espai del vi català
01/01/1970
Blanca Ozcàriz, professora de l'Espai del Vi Català
espai del vi català
01/01/1970
Perquè el sector del cava millori cal treballar per un origen més concret
Pàgina 1 de 6
01/01/1970
L'Institut del Cava organitza unes jornades sobre comercialització de l'enoturisme a Sant Sadurní del Penedès els propers 15 i 16 de febrer | La periodista Ruth Troyano avança unes preguntes a tres dels ponents estrella de les enojornades | Us podeu inscriure a les jornades mitjançant el lloc web www.enojornadas.com
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment