Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Ara que esteu més temps a casa, per raons que tots sabem, us proposo uns exercicis amb 5 formatges i 5 vins, tots ells de productors catalans, als que hem de donar suport en aquests moments i en els que vindran.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El periodista i sommelier considera que ara més que mai cal ser transparent i "orientar el missatge" | Participa en un nou webinar de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya en el qual aconsella que quan es reactivin les visites els cellers expliquin que són un espai segur
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El retorn dels temporers en tren des del país veí va ser una de les principals vies de propagació de la pandèmia del 1918 | Els diaris de l'època testimoniaven el temor davant de la manca de mesures per frenar-la i les imprudències que costaven vides
Imatge il·lustrativa
"Wine Lessons at Home" és un conjunt d'exercicis didàctics sobre vi en anglès que s’ofereixen en obert a través del web wineaspects.info
Cep amb els brots glaçats
Cep amb els brots glaçats | Blanca Ozcáriz
Jordi Bes
Al principi de la primavera és normal que glaci, però la brotació avançada després d'un hivern suau causa estralls en indrets com la Conca de Barberà | L'Incavi avisa que les alteracions brusques i fora de temporada "seran cada cop més habituals" i recomana adaptar les tasques del camp segons les necessitats de cada parcel·la
FORMACIÓ
Imatge il·lustrativa
Una formació creada i dirigida pels fundadors i directors de La Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo
El concurs de tast per parelles es desenvolupa a la Llotja de Mar
El concurs de tast per parelles es desenvolupa a la Llotja de Mar | Vila Viniteca
El proper 1 de març se celebrarà a Barcelona la 13a edició del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles
Imatge il·lustrativa
La II Conferència Catalana de la Comunicació del Vi se celebrarà a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya | La reputació social, l’interès dels mitjans generalistes, l’experiència del consumidor o les estratègies de futur del vi i del cava catalans; alguns dels temes a tractar
Imatge il·lustrativa
La coordinadora acadèmica de Wine Business & Markting, postgrau a distància de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, ens parla de la primera convocatòria i dels objectius de la segona, que comença el pròxim febrer.
Imatge il·lustrativa
Un cafè va molt més enllà de ser una beguda saborosa i estimulant que es pot gaudir amb o sense llet o ser beguda amb sucre o qualsevol altre edulcorant.
Imatge il·lustrativa
Ferran Centelles engega les Masterclass el pròxim 25 d'octubre
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops i l’Arxiu Nacional de Catalunya han constituït el centre d’interpretació de l’arxiu de la família Desvalls, que acull permanentment l’exposició “Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història”
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
Vocabulari vinícola
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 4 comentaris
Recuperem un article de la filòloga Alicia Andreu amb un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi amb l'ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tast.
erotisme i vi
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Un dels cursos dels Juliols de la UB explora, al Penedès, el món de l’erotisme i l’hedonisme en el món del vi | “Les olors poden transportar-nos a moments emocionals des del passat més eficaçment que els sons o les imatges” | “Mitjançant el vi podem traçar un recorregut pel plaer que va des de la pell del raïm fins a l'excitació emocional”
vi ecològic
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Malvasia
Pàmpol característic d'un cep de malvasia
Pàmpol característic d'un cep de malvasia | Jordi Bes
Jordi Bes
L'hospital va ser cabdal per mantenir el conreu d'aquesta varietat de raïm que va estar a punt de desaparèixer engolida per l'avenç de la urbanització i els nous gustos
Imatge il·lustrativa
Per primer cop s’oferirà un taller de vinificació d’espumosos ancestrals
Imatge il·lustrativa
Amb el codi EBCU10, tots els alumnes obtindran un 10% de descompte en la formació de Superior de Sommelier, només per ser lectors de www.cupatges.cat.
Pedra Seca
Imatge il·lustrativa
La vinya del Fanio serà el marc on es farà la formació els propers 4 i 5 de març | Serà la la VII edició d’aquesta formació dedicada a la difusió de l’ofici de marger
biodinàmica
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Proliferen els cellers que utilitzen preparats biodinàmics per cultivar la vinya
CONCURSOS
Els guanyadors de l'edició del 2018
Els guanyadors de l'edició del 2018
El concurs, que reparteix 3.000 euros en premis , se celebrarà el proper 18 de febrer
cava
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
formació
Imatge il·lustrativa
La formació aglutina totes aquelles tasques relacionades amb una millor manipulació, servei i venda
art i vi
Imatge il·lustrativa
Alicia Andreu
Repassem les millors pintures des segle XVI fins el segle XX que tenen relació amb els món del vi
per aprendre'n
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Caves Vilarnau explica, amb un toc irònic i planer, com s'elabora el cava en deu fases
CETT-UB
Imatge il·lustrativa
Article de l'escola d'Hosteleria i Turisme CETT-UB
Consells per tastar
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Pàgina 1 de 7
Imatge il·lustrativa
Foto: The New York Times
Bohigas, Loxarel i Alta Alella són 3 dels 15 vins que recomana Eric Asimov al rotatiu americà
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Catalunya també és un gran país de vins blancs, i no hi ha dubte que aquests no paren d’emergir | Proposem una selecció molt especial que recull deu d’aquests blancs (11 mostres) d’entre el gran ventall de productes situats per sota dels 20 euros.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
Si The Magnificent Seven -Els set magnífics- fossin vins negres, pel Ramon Francàs serien aquests...
Imatge il·lustrativa
El celler Cara Nord recupera varietats tradicionals des dels seus inicis, elaborant fins a 800 metres d'alçada
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea.
Les veremes passaran de 12000 a 10000 quilos per hectàrea. | Juvé & Camps
L'acord s'ha pres avui en el ple de la DO Cava i es passarà de 12.000 a 10.000 quilos ja en aquesta verema | Abans de l'estiu s'espera poder aprovar també la nova zonificació i segmentació de la DO
Oriol Ripoll, cofundador de Decántalo
Oriol Ripoll, cofundador de Decántalo
Sergi Cortés
La botiga de vins en línia Decántalo ha crescut un 180% des de l'inici de la pandèmia respecte l'any anterior.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El projecte vinícola d'una parella d'emprenedors suecs a la DO Montsant presenta dos vins per a l'estiu amb un tast virtual | Les obres del nou celler es retarden uns mesos però l'equip assegura que "no s'ha donat per perdut" malgrat la pandèmia