Les aromes del vi
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Jaciments arqueològics
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
Trobem una sèrie de retalls que son rases de vinya i d’altres arbres fruiters i al seu interior hi va aflorar molt de material antic, amb centenars de fragments ceràmics... | Podem afirmar que a les comarques de Lleida hi ha evidencia de traces agrícoles ibèriques
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.
Imatge il·lustrativa
“English for Wine Lovers Online” és el primer curs disponible
Efectes del míldiu
Efectes del míldiu | Maria Rosa Ferré
El pròxim 11 de febrer i de manera telemàtica es farà la jornada per parlar dels reptes i els avenços de les varietats resistents per hibridació
Roc Gramona creu que ja ha arribat l’hora de dignificar i significar la importància de la poda
Roc Gramona creu que ja ha arribat l’hora de dignificar i significar la importància de la poda | Roc Gramona
Ruth Troyano | 2 comentaris
​​​«Simont i Sirch havien observat que hi havia un problema compartit a totes les regions de vi del món que era la mort prematura de les vinyes i la propagació de malalties a la fusta...​​​»
SomAromes
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
SomAromes convida a disseccionar el vi de manera natural, divertida i desacomplexada. Gaudir-ne sense tecnicismes, perquè destriar les aromes és a l’abast de gairebé tothom que té nas...
Daniel Kubini
Daniel Kubini
Sergi Cortés
Autèntiques obres d'art fetes amb taps de suro, amb ampolles o utilitzant el mateix vi com a pintura.
Romina Ribera amb el president del Vinseum, Joan Tarrada.
Romina Ribera amb el president del Vinseum, Joan Tarrada. | Vinseum
El projecte guanyador és "El vi i el monaquisme femení en l'edat mitjana en territori català: el cas del monestir de Sant Daniel de Girona" | Enguany s'han presentat set projectes d'arreu de Catalunya | La dotació econòmica de la beca és de 3.000 euros.
llibres de vins
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La pandèmia no frena les publicacions que posen el vi a l'abast de tothom: n'hi ha per iniciar-se, per descobrir vins imperdibles, tant catalans com de més enllà, així com per endinsar-se de ple en el fascinant ofici del sommelier
DO Pla de Bages
Camí ramader del Pla de l'Oliva realitzada per Josep Solsona, Premi Pedra Seca
Camí ramader del Pla de l'Oliva realitzada per Josep Solsona, Premi Pedra Seca | DO Pla de Bages
Els premis de la Denominació d'Origen Pla de Bages han estat lliurats aquest dilluns
Vins dolços catalans
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Descobreix tot el que has de saber sobre els vins ideals per tancar un bon àpat | Formen part de la tradició gastronòmica de molts indrets, però s'ha perdut el costum de prendre'n
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Ara que esteu més temps a casa, per raons que tots sabem, us proposo uns exercicis amb 5 formatges i 5 vins, tots ells de productors catalans, als que hem de donar suport en aquests moments i en els que vindran.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El periodista i sommelier considera que ara més que mai cal ser transparent i "orientar el missatge" | Participa en un nou webinar de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya en el qual aconsella que quan es reactivin les visites els cellers expliquin que són un espai segur
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El retorn dels temporers en tren des del país veí va ser una de les principals vies de propagació de la pandèmia del 1918 | Els diaris de l'època testimoniaven el temor davant de la manca de mesures per frenar-la i les imprudències que costaven vides
Imatge il·lustrativa
"Wine Lessons at Home" és un conjunt d'exercicis didàctics sobre vi en anglès que s’ofereixen en obert a través del web wineaspects.info
Cep amb els brots glaçats
Cep amb els brots glaçats | Blanca Ozcáriz
Jordi Bes
Al principi de la primavera és normal que glaci, però la brotació avançada després d'un hivern suau causa estralls en indrets com la Conca de Barberà | L'Incavi avisa que les alteracions brusques i fora de temporada "seran cada cop més habituals" i recomana adaptar les tasques del camp segons les necessitats de cada parcel·la
FORMACIÓ
Imatge il·lustrativa
Una formació creada i dirigida pels fundadors i directors de La Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo
El concurs de tast per parelles es desenvolupa a la Llotja de Mar
El concurs de tast per parelles es desenvolupa a la Llotja de Mar | Vila Viniteca
El proper 1 de març se celebrarà a Barcelona la 13a edició del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles
Imatge il·lustrativa
La II Conferència Catalana de la Comunicació del Vi se celebrarà a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya | La reputació social, l’interès dels mitjans generalistes, l’experiència del consumidor o les estratègies de futur del vi i del cava catalans; alguns dels temes a tractar
Imatge il·lustrativa
La coordinadora acadèmica de Wine Business & Markting, postgrau a distància de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, ens parla de la primera convocatòria i dels objectius de la segona, que comença el pròxim febrer.
Imatge il·lustrativa
Un cafè va molt més enllà de ser una beguda saborosa i estimulant que es pot gaudir amb o sense llet o ser beguda amb sucre o qualsevol altre edulcorant.
Imatge il·lustrativa
Ferran Centelles engega les Masterclass el pròxim 25 d'octubre
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops i l’Arxiu Nacional de Catalunya han constituït el centre d’interpretació de l’arxiu de la família Desvalls, que acull permanentment l’exposició “Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història”
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
Vocabulari vinícola
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 4 comentaris
Recuperem un article de la filòloga Alicia Andreu amb un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi amb l'ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tast.
erotisme i vi
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Un dels cursos dels Juliols de la UB explora, al Penedès, el món de l’erotisme i l’hedonisme en el món del vi | “Les olors poden transportar-nos a moments emocionals des del passat més eficaçment que els sons o les imatges” | “Mitjançant el vi podem traçar un recorregut pel plaer que va des de la pell del raïm fins a l'excitació emocional”
vi ecològic
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Pàgina 1 de 8
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Foto: Alimentària
Algunes empreses del sector participaran en el Gastronomic Forum Barcelona a l'octubre
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
Després de ser embotellats, romandran un mínim de 6 mesos al celler per aconseguir un afinament òptim
Imatge il·lustrativa
“Plantem un cep a Barcelona, arrelem a Collserola” és el nom de la campanya de micromecenatge del celler L'Olivera que preveu replantar una hectàrea a la finca de la masia Can Calopa, l’única vinya de la ciutat
Les exportacions de vi català als Estats Units inicien un període de quatre mesos sense aranzels addicionals.
Les exportacions de vi català als Estats Units inicien un període de quatre mesos sense aranzels addicionals. | Pixabay
El nou govern Biden acorda amb la Unió europea la retirada immediata durant quatre mesos dels aranzels imposants per Donald Trump arran de la disputa entre Airbus i Boeing
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.