CETT-UB
Imatge il·lustrativa
Article de l'escola d'Hosteleria i Turisme CETT-UB
Consells per tastar
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Consells per tastar
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Aprenent a gaudir dels vins
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
les cartes de vins
Imatge il·lustrativa
Nació Digital
Hem de guiar-nos pel preu? És garantia de qualitat? Ens hem de deixar recomanar? | Us donem alguns consells per no errar amb la tria
curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Còctels
Imatge il·lustrativa
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
Imatge il·lustrativa
Article signat per Alícia Solé, professora del Curs Semipresencial de Sommelier del Campus CETT-UB.
Associació Catalana de Sommeliers
Imatge il·lustrativa
Marc Terés Riu i Anna Casabona París, finalistes del concurs que es va celebrar ahir al restaurant La Boscana
gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
REPORTATGE
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier | 1 comentari
La Família Torres, pionera en més d'un sentit, es va traslladar a les altures per produir Sauvignon Blanc a les seves vinyes de Fransola | El periodista i tastador de vi Frédéric Galtier analitza com van superar molts obstacles per preservar el caràcter intrínsec de la varietat
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
guia de vins de catalunya
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
Segona píndola informatives per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla | El Jaciment de La Font de la Canya o la prehistòria del vi català
Vivers de la Bleda de Torres
Vivers de la Bleda de Torres | Ramon Francàs
Ramon Francàs
Catalunya creix amb les varietats autòctones | Torres recupera varietats ancestrals amb vista a elaborar “vins capaços d’emocionar” | El portal Vitis Catalana recull les varietats de vinya als territoris de parla i cultura catalanes
guia de vins de catalunya
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
La Guia de Vins de Catalunya editarà una sèrie de píndoles informatives d’uns cinc minuts per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla
Espai del Vi Català
Imatge il·lustrativa
El curs es diu "​La Vinya i el Vi Català: Visió Global" i consta de 5 sessions de tres hores cadascuna
EL SERVEI DEL VI
Imatge il·lustrativa
curiositats
Imatge il·lustrativa
Patricia de Golferichs | 1 comentari
Patricia de Golferichs ens escriu un decàleg de curiositats sobre el món vinícola
formació
Imatge il·lustrativa
L’Hotel NH Collection Gran Calderón de Barcelona va ser l'escenari de la presentació del projecte enoAula | Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general
Imatge il·lustrativa
Quina diferència hi ha entre guardar el vi a la nevera de la cuina o en una vinoteca? | Quins tipus de vinoteques hi ha al mercat i en què es diferencien? | Termoelèctriques, amb compresor, de doble temperatura... quina vinoteca hem d'escollir?
suro
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Què és el TCA? Quantes ampolles tenen TCA o defectes del suro? | Investiguem una mica per veure què hi ha de cert i què hi ha de mite pel que fa als tant per cents d'ampolles amb TCA
formació
Imatge il·lustrativa
Els alumnes de la primera edició estan fent pràctiques d'elaboració de vi en diversos països europeus
Imatge il·lustrativa
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
Pàgina 1 de 6
Torna el Cavatast
Torna el Cavatast | Ajuntametn de Sant Sadurní d'Anoia
Sant Sadurní d'Anoia acull la gran fira del cava català del 5 al 7 d'octubre
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants