Imatge il·lustrativa
pexels
Els sommeliers catalans en el pòdium del 27è Campionat de ”España de Sumilleres Tierra de Sabor”
Wine Innovation Week
Imatge il·lustrativa
Del 9 a l’11 de març es faran diverses sessions de demostracions, conferències i networking organitzades per INNOVI
formació
Imatge il·lustrativa
Al pròxim març arranca la sisena convocatòria del curs especialitzat en comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme al sector del vi
Imatge il·lustrativa
Wine Aspects llança el nou curs, que inclou sessions privades de conversa i tast
Vinya afectada per míldiu
Vinya afectada per míldiu | Maria Rosa Ferré
El primer acte virtual de l'Associació de Viticultura Regenerativa reuneix més d’un centenar de persones i advoca per un canvi de mentalitat per frenar la crisi climàtica
Imatge il·lustrativa
CIM
El Centre d’Interpretació de la Malvasia reprèn el cicle de tastos que mostra la seva història i les diferents vinificacions dels vins de Malvasia de Sitges
Raïm macabeu de la serra de l'Ordal
Raïm macabeu de la serra de l'Ordal | Wikimedia Commons
Tot i que encara hi ha un cert grau d’incertesa sembla que l’origen d’aquesta varietat estaria a Catalunya o Aragó, d’on hauria passat a la resta de la península i al sud de França.
Vinya de pansa blanca de Can Matons sobre sauló
Vinya de pansa blanca de Can Matons sobre sauló | Can Matons
Màrius Fuertes
El vi neix a la vinya, és a dir, que amb un bon raïm podrem fer un bon vi si en som capaços, objectiu impossible amb un raïm de poca qualitat.
varietats
Imatge il·lustrativa
La Parellada és una de les varietats tradicionals del Cava | Plantada en alçada produeix també grans vins, us en proposem 3
A casa
Eliminar taques de vi negre no és tan difícil com pensàvem
Eliminar taques de vi negre no és tan difícil com pensàvem | Pixabay
La sal, la llet i el vi blanc són bons aliats, tot i que el detergent, combinat amb altres productes, també ajuden a fer-les marxar
VI i salut
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El cacau, el cafè o el vi negre són rics en polifenols i tenen efectes antioxidants i antiinflamatoris
cava
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Recuperem i actualitzem un article per explicar que es pot gaudir del cava sense entendre-hi... però segurament menys. Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Segons el Dr. Ramón Estruch, Assessor Científic de FIVIN i membre del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic, cada vegada es disposen de més evidències científiques dels efectes protectors del consum moderat de vi i cava sobre l'organisme
Lavicoca és una taverna imprescindible per la seva oferta gastronòmica i de vins a Barcelona
Lavicoca és una taverna imprescindible per la seva oferta gastronòmica i de vins a Barcelona
Passats els pitjors mesos de la pandèmia, els bars de vins obren sense restriccions i amb propostes actualitzades
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai, Sommelier, Educadora Nutricional i Cap d'Innovació de l'escola Eshob, ens explica què és la ressaca i quins remeis hi ha per pal·liar-la
gintònic perfecte
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Guia pràctica per preparar-nos el millor gintònic a casa
AMPOLLES DE VI
Imatge il·lustrativa
En aparença irrellevant i neutre a ulls del consumidor, tant la forma, com la mida i el color de l’ampolla afecten el vi i intervenen en la decisió de compra
guardar vins
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Quin és el millor lloc per guardar els vins i què hem d'evitar perquè es guardin correctament?
Curs de poda de respecte
El
El | Acadèmia de Poda
Sergi Cortés
El curs està organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, l'Acadèmia de Poda d’INNOVI i la consultora Simonit&Sirch - Vine Master Pruners
Imatge il·lustrativa
Màrius Fuertes
Quins criteris podria seguir el restaurant per oferir un vi digne que satisfaci els clients sense castigar-los la butxaca? Vegem-ne algunes opcions.
formació
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.
Per Aprendre'n
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Aprenent a gaudir dels vins
Imatge il·lustrativa
Quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins.
Toni Sànchez Ortiz
Toni Sànchez Ortiz
Toni Sànchez Ortiz
Ruth Troyano | 3 comentaris
L’enòleg Toni Sànchez Ortiz analitza a la seva tesi doctoral el comportament de les varietats autòctones del Priorat en un escenari d’estrés hídric i canvi climàtic i obté un excel·lent Cum Laude
curiositats
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Hem de prendre els vins negres a temperatura ambient? I els blancs i els caves, després d'una hora de congelador? Recuperem un article on us donem alguns consells bàsics per beure els vins a una temperatura correcta.
Vins dolços catalans
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano | 1 comentari
Recuperem un article d'en Jordi Bes de l'agost passat perquè ho descobriu tot sobre els vins ideals per tancar un bon àpat
maceració carbònica
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?
per aprendre'n
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat
refreda una llauna en 1 minut
Imatge il·lustrativa
Es diu SpinChill, treballa per convecció i és el truc més ràpid per refredar el vi, la cervesa o el refresc de manera instantània
Pàgina 1 de 8
Imatge il·lustrativa
La companyia, Unió de Pagesos, l'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'Associació de Viticultors del Penedès inicien un diàleg i coincideixen en la urgència de reactivar el mercat del cava
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
La gala va ser presentada per la sommelier Meritxell Falgueras
La gala va ser presentada per la sommelier Meritxell Falgueras
Torres, Pinord, Raventos Rossell, Vallformosa, Cavas Hill, Albet i Noya i Miquel Pons guanyen les medalles d'or en una edició amb récord de mostres presentades
Imatge comercial de la històrica Pokin's
Imatge comercial de la històrica Pokin's | Todocolección
El retorn serà en format "delivery", és a dir, producció en una cuina fantasma i entrega del producte a domicili
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
La companyia, Unió de Pagesos, l'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'Associació de Viticultors del Penedès inicien un diàleg i coincideixen en la urgència de reactivar el mercat del cava