curiositats
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Còctels
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Article signat per Alícia Solé, professora del Curs Semipresencial de Sommelier del Campus CETT-UB.
Associació Catalana de Sommeliers
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Marc Terés Riu i Anna Casabona París, finalistes del concurs que es va celebrar ahir al restaurant La Boscana
gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
01/01/1970
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
REPORTATGE
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier | 1 comentari
01/01/1970
La Família Torres, pionera en més d'un sentit, es va traslladar a les altures per produir Sauvignon Blanc a les seves vinyes de Fransola | El periodista i tastador de vi Frédéric Galtier analitza com van superar molts obstacles per preservar el caràcter intrínsec de la varietat
curiositats
Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
guia de vins de catalunya
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
01/01/1970
Segona píndola informatives per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla | El Jaciment de La Font de la Canya o la prehistòria del vi català
Vivers de la Bleda de Torres
Vivers de la Bleda de Torres | Ramon Francàs
Ramon Francàs
01/01/1970
Catalunya creix amb les varietats autòctones | Torres recupera varietats ancestrals amb vista a elaborar “vins capaços d’emocionar” | El portal Vitis Catalana recull les varietats de vinya als territoris de parla i cultura catalanes
guia de vins de catalunya
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
01/01/1970
La Guia de Vins de Catalunya editarà una sèrie de píndoles informatives d’uns cinc minuts per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla
Espai del Vi Català
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curs es diu "​La Vinya i el Vi Català: Visió Global" i consta de 5 sessions de tres hores cadascuna
EL SERVEI DEL VI
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
curiositats
Imatge il·lustrativa
Patricia de Golferichs | 1 comentari
01/01/1970
Patricia de Golferichs ens escriu un decàleg de curiositats sobre el món vinícola
formació
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Hotel NH Collection Gran Calderón de Barcelona va ser l'escenari de la presentació del projecte enoAula | Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Quina diferència hi ha entre guardar el vi a la nevera de la cuina o en una vinoteca? | Quins tipus de vinoteques hi ha al mercat i en què es diferencien? | Termoelèctriques, amb compresor, de doble temperatura... quina vinoteca hem d'escollir?
suro
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
Què és el TCA? Quantes ampolles tenen TCA o defectes del suro? | Investiguem una mica per veure què hi ha de cert i què hi ha de mite pel que fa als tant per cents d'ampolles amb TCA
formació
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Els alumnes de la primera edició estan fent pràctiques d'elaboració de vi en diversos països europeus
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
En el marc del Marca Vi, l’activitat professionalitzadora de la Mostra del Vi de l’Empordà, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i està adreçada pels professionals del món del vi
Projecte​ VRIAACC​
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’objectiu​ ​és​ ​la​ ​disminució​ ​d’aplicacions​ ​de​ ​coure​ ​i​ ​sofre​ ​a​ ​la​ ​vinya​ ​així​ ​com​ ​una reducció​ ​fins​ ​a​ ​un​ ​80%​ ​dels​ ​tractaments​ ​i​ ​l’ús​ ​del​ ​tractor | El​ ​programa​ ​agafa​ ​el​ ​model​ ​dels​ ​PIWI’s​ ​d’Alemanya​ ​on​ ​ja​ ​fa​ ​molts​ ​anys​ ​que​ ​treballen amb​ ​aquest​ ​tipus​ ​de​ ​ceps | Els​ ​tres​ ​cellers​ ​reclamen​ ​un​ ​lideratge​ ​de​ ​l’administració​ ​considerant​ ​que​ ​aquest​ ​és un​ ​“projecte​ ​de​ ​país”
Receptes amb vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Us donem la recepta per fer gominoles de vi, és fàcil, ràpida i de ben segur que sorprendreu als vostres convidats
Vocabulari vinícola
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 3 comentaris
01/01/1970
Un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
Associació Catalana de Sommeliers
La guardonada Audrey Doré, en el seu discurs a la 'Nit del Sommelier'
La guardonada Audrey Doré, en el seu discurs a la 'Nit del Sommelier' | Cedida
01/01/1970
La sommelier del Celler de Can Roca Audrey Doré s’ha convertit en la primera dona en guanyar el certamen
per aprendre'n
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Sergi Cortés | 1 comentari
01/01/1970
Els boscos d'alzina surera afavoreixen la prevenció d'incendis reduint la intensitat i la propagació dels focs | Són també un gran magatzem de CO2, per tant, un gran fre al canvi climàtic | Catalunya fabrica i comercialitza el 80% de taps de l'Estat
cocteleria
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Damià Mulà i Gimeno, Coordinador DEU Cocteleria i Mixologia del CETT-UB ens parla de cocteleria sense alcohol
Pàgina 1 de 6
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El passat 2 d’agost es va celebrar La Nit del Viticultor de Vallformosa. Prop de 500 persones van assistir en aquest sopar que Vallformosa organitza per celebrar plegats l’inici de le verema
Miquel Torres davant del Castell de la Bleda durant la plantació de moneu al maig 2018
Miquel Torres davant del Castell de la Bleda durant la plantació de moneu al maig 2018
01/01/1970
La intervenció arqueològica realitzada evidencia més de 2.500 anys d’història vitícola en aquest emplaçament | Les vinyes d’aquesta finca del Penedès es destinen al cultiu de la varietat ancestral moneu
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El celler busca transmetre a cada ampolla la singularitat del terrer i microclima d’una sola vinya amb el projecte d'Una Vinya un Vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d’activitats d’animació i de lleure en el medi natural, serà la pregonera | El celler Mas Vida i la plaça Major de Cistella seran els escenaris
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.