EL SERVEI DEL VI
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
curiositats
Patricia de Golferichs | 1 comentari
01/01/1970
Patricia de Golferichs ens escriu un decàleg de curiositats sobre el món vinícola
formació
01/01/1970
L’Hotel NH Collection Gran Calderón de Barcelona va ser l'escenari de la presentació del projecte enoAula | Xavi Nolla va explicar la filosofia i metodologia dels cursos, enfocats a la formació inicial i necessària del personal de la restauració en general
01/01/1970
Quina diferència hi ha entre guardar el vi a la nevera de la cuina o en una vinoteca? | Quins tipus de vinoteques hi ha al mercat i en què es diferencien? | Termoelèctriques, amb compresor, de doble temperatura... quina vinoteca hem d'escollir?
suro
Sergi Cortés
01/01/1970
Què és el TCA? Quantes ampolles tenen TCA o defectes del suro? | Investiguem una mica per veure què hi ha de cert i què hi ha de mite pel que fa als tant per cents d'ampolles amb TCA
formació
01/01/1970
Els alumnes de la primera edició estan fent pràctiques d'elaboració de vi en diversos països europeus
01/01/1970
Outlook Wine, "The Barcelona Wine School" és un punt de referència des de fa més de 10 anys en la formació de professionals del sector i consumidors del vi | El nou Curs "Instructor de tast Certificat Superior" d'OW és un progrés natural dels cursos de tast de nivell C, B i a, ja presents en el programa de formació
01/01/1970
En el marc del Marca Vi, l’activitat professionalitzadora de la Mostra del Vi de l’Empordà, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i està adreçada pels professionals del món del vi
Projecte​ VRIAACC​
01/01/1970
L’objectiu​ ​és​ ​la​ ​disminució​ ​d’aplicacions​ ​de​ ​coure​ ​i​ ​sofre​ ​a​ ​la​ ​vinya​ ​així​ ​com​ ​una reducció​ ​fins​ ​a​ ​un​ ​80%​ ​dels​ ​tractaments​ ​i​ ​l’ús​ ​del​ ​tractor | El​ ​programa​ ​agafa​ ​el​ ​model​ ​dels​ ​PIWI’s​ ​d’Alemanya​ ​on​ ​ja​ ​fa​ ​molts​ ​anys​ ​que​ ​treballen amb​ ​aquest​ ​tipus​ ​de​ ​ceps | Els​ ​tres​ ​cellers​ ​reclamen​ ​un​ ​lideratge​ ​de​ ​l’administració​ ​considerant​ ​que​ ​aquest​ ​és un​ ​“projecte​ ​de​ ​país”
Receptes amb vi
01/01/1970
Us donem la recepta per fer gominoles de vi, és fàcil, ràpida i de ben segur que sorprendreu als vostres convidats
Vocabulari vinícola
Pixabay
Alicia Andreu | 3 comentaris
01/01/1970
Un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi, amb l’ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tastos
Associació Catalana de Sommeliers
La guardonada Audrey Doré, en el seu discurs a la 'Nit del Sommelier' | Cedida
01/01/1970
La sommelier del Celler de Can Roca Audrey Doré s’ha convertit en la primera dona en guanyar el certamen
per aprendre'n
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Sergi Cortés
01/01/1970
Els boscos d'alzina surera afavoreixen la prevenció d'incendis reduint la intensitat i la propagació dels focs | Són també un gran magatzem de CO2, per tant, un gran fre al canvi climàtic | Catalunya fabrica i comercialitza el 80% de taps de l'Estat
cocteleria
01/01/1970
Damià Mulà i Gimeno, Coordinador DEU Cocteleria i Mixologia del CETT-UB ens parla de cocteleria sense alcohol
FORMACIÓ
Decantar un vi moltes vegades és la millor opció perquè aquest s'oxigeni | CETT
01/01/1970
Article de Mercè Garcia, Coordinadora de Cursos d'Extensió Universitària de Restauració CETT
Destil·lats
01/01/1970
Investigadors de la URV i de la Universitat de Tecnologia de Gdansk (Polònia) han aplicat tècniques analítiques ràpides per discriminar les begudes alcohòliques segons la manera de producció i l’origen botànic
nutrició
01/01/1970
Un estudi de la revista digital Wine Folly revela dades interessants pel que fa a la salut sobre el consum moderat de vi o cervesa
CETT-UB
01/01/1970
Article de César Cánoves, Sumiller i Professor del CETT
CETT
01/01/1970
Article de Mercè García, Coordinadora de Cursos d'Extensió Universitària de Restauració del CETT-UB
formació
01/01/1970
Organitzat per l’Espai del Vi Català, aquesta formació consta de quatre sessions que tindran lloc els dies 8, 15 i 22 i 27 de maig
cellers
01/01/1970
El món del vi i l'arquitectura moltes vegades casen a la perfecció. Us mostrem algunes de les bodegues més espectaculars del planeta.
per aprendre'n
01/01/1970
​Una vegada hem comprat el vi i ja el tenim a casa, com ho hem de fer per conservar-lo en les millors condicions?
sorteig
01/01/1970
Participa i guanya una plaça al curs valorat en 600€ només per ser lector de cupatges.cat
varietats
01/01/1970
Cellers Torres experimenta amb varietats ancestrals de gran interès enològic que donen lloc a vins molt aromàtics i amb molt bona acidesa
sorteig
01/01/1970
Participa i guanya una plaça al curs que impartirà l'enòloga Blanca Ozcàriz només per ser lector de Cupatges
sorteig
01/01/1970
Participa i guanya una plaça només per ser lector de Cupatges
espai del vi català
01/01/1970
Blanca Ozcàriz, professora de l'Espai del Vi Català
espai del vi català
01/01/1970
Perquè el sector del cava millori cal treballar per un origen més concret
guardar vins
01/01/1970
El millor lloc per guardar els vins perquè no perdin la qualitat | Què hem d'evitar perquè es guardin correctament?
Pàgina 1 de 6
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
La mostra, que inclou obres d’artistes de reconegut prestigi, ja es va poder veure el passat mes d’octubre al Reial Cercle Artístic de Barcelona