els vins de la memòria
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El sommelier llança els tres primers "vins de pau" d'homenatge a l'avi i a tothom que va patir la Guerra Civil ara que es compleixen 80 anys de la fi del conflicte armat
Anna Rovira del celler capçanes
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Anna Rovira, enòloga en cap del celler Capçanes, acaba de guanyar el premi a la millor enòloga que otorga la crítica alemanya "Genuss Magazin" | «Després de les primeres feines de poda en verd vaig descobrir que m'agradaria estudiar enologia»
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Amb només 28 anys s'ha incorporat al celler del Bages amb l'objectiu de combinar les elaboracions consolidades amb noves d'estil "més radical"
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Ton Rimbau és sinònim de vinya extrema | Diu dels seus vins, la gamma Porcellànic, que són nets, i que no tenen res...
ENTREVISTA
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Pere Llopart i Vilarós i el seu fill Pere Llopart i Llopart; representants de la quarta i cinquena generació d’elaboradors de la família, passegen entre vinyes velles de muntanya de l’Heretat.
Sergi Cortés
25 generacions lliguen Llopart amb la viticultura | Parlem amb Pere Llopart i Vilarós, quarta generació de cavistes de la família
ENTREVISTA
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Sergi Pallarès, un dels enòlegs més joves del país | Tot i que encara està estudiant enologia, treballa en varis cellers de la seva terra, la Terra Alta
entrevistes
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
entrevista
Imatge il·lustrativa
Zoltan Csaba Nagy
Entrevista a Susanna Suñé, del celler Rialla de la Terra Alta | Per Zoltan Nagy
Noms Propis
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata amb Raúl Roig, sommelier i cuiner en cap de l'Osmosis
Unai Mata Falcó s’auto-denomina “un infiltrat en la professió”, ja que a la seva família ningú es dedica al món de la viticultura, l’enologia o la restauració | Des del passat maig s'ha incorporat a l’equip d’Osmosis
Entrevista amb Xavier Gramona
Xavier Gramona
Xavier Gramona
Sergi Cortés | 1 comentari
Conversem amb Xavier Gramona sobre el sector | La llarga criança, la biodinàmica, el xarel·lo o Corpinnat son alguns dels temes d'actualitat que tractem
Imatge il·lustrativa
El sommelier d'El Celler de Can Roca, Josep Roca, ha estat una de les primeres veus autoritzades en avalar el projecte Corpinnat
Parató
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
«Els actius enoturístics principals ja els tenim: les vinyes, els cellers, els vins i les persones, només ens cal posar-hi imaginació per vendre-ho» | «La diversitat que tenim al Penedès és riquesa»
Imatge il·lustrativa
En motiu del tast de garnatxes catalanes que el Master of Wine Frank Smulders va oferir a Barcelona, vam aprofitar per comentar amb ell com està el sector del vi català
entrevista
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Parlem amb el Salvador Puig, director general de l'INCAVI, sobre la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, el referèndum de l'1 d'octubre i altres temes del sector
entrevista
Joan Soler, President de la DO Pla de Bages
Joan Soler, President de la DO Pla de Bages | Mercè Rial
Sergi Cortés | 1 comentari
Joan Soler és enginyer tècnic agrícola i enòleg, assessor de diferents projectes vitivinícoles al llarg de la geografia catalana, inclosos el seu celler al Bages, Exibis.
Oller del Mas
Finca Oller del Mas, al Bages
Finca Oller del Mas, al Bages | Foto: Oller del Mas
Sergi Cortés
Entrevista a Frank Margenat, propietari d'Oller del Mas | El celler ha passat d'elaborar 9000 ampolles al 2003 a 140.000 actualment | L'aposta enoturística de la finca amb un castell, zona esportiva i la construcció inminent de 30 bungalows, és el valor afegit del celler del Bages
Pep Palau
Pep Palau | Adrià Costa
​«Vincular i apropar la gastronomia a la salut ha estat i segueix sent un objectiu inherent a la nostra filosofia»
ENTREVISTA
Pere Obrador i Miquel Àngel Cerdà
Pere Obrador i Miquel Àngel Cerdà
Conversem amb l'enòleg i copropietari, juntament amb Pere Obrador, del celler mallorquí Ànima Negra
cellers d'en guilla
Imatge il·lustrativa
Assumpta Bohigas, copropietària dels Cellers d'en Guilla, ens explica la seva experiència en la vinificació de la garnatxa roja a l'Empordà
ENTREVISTA
Imatge il·lustrativa
« A Castell d'Encús estem plantant a zones encara més fredes»
PACKAGING I BRANDING
Imatge il·lustrativa
Entrevista a Anna Serra, socia directora de Grow, un estudi gràfic especialitzat en disseny de branding i packaging | L’estudi destaca per la seva àmplia i consolidada experiència en el disseny de begudes alcohòliques, però molt especialment, de vins i caves.
Formació
Imatge il·lustrativa
Audrey Dore, una exalumna del Curs Superior de Sommelier del CETT, actualment és cap de sommeliers de l'Hotel Omm i del Grup Tragaluz
Imatge il·lustrativa
La sommelier gironina ens explica com ha maridat els concerts de Sons del Món i perquè
Eric Asimov escriu sobre el cava en un dels seus últims articles
El President de la Generalitat va presidir aquest reconeixement que va reunir al sector vitivinícola català
El guanyador s'emporta un lot de vins i caves, un decantador Riedel i 3 llibres, tot valorat en més de 250 euros
Àngel Garcia Petit va obtenir el guardó a la passada "Nit de l'Enologia"
L’Associació Catalana d’Enòlegs premia el recorregut de Valentí Roqueta en el món del vi
L’acte es farà dissabte 11 d’abril a dos quarts de 8 de la tarda al celler de la Fassina de Can Guineu
Pàgina 1 de 4
Imatge il·lustrativa
Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, uns vins de garnatxa emparats a la DO Montsant | l'assimetria de la fulla de l'arbre es plasma a les etiquetes de la nova col·lecció.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional