Pàgina 1 de 176
Imatge il·lustrativa
El festival tindrà lloc a la Masia la Torreta, al nucli de cases noves de Mediona, el pròxim dissabte 20 d’abril de 12h a 23h | Una primera edició amb 16 cellers convidats i un ampli programa d’activitats.
Imatge il·lustrativa
Gramona lidera el sector del vi en la investigació sobre l’Endometriosis, encapçalada per la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. Una malaltia que afecta al 10% de les dones en edat fèrtil
Imatge il·lustrativa
L'edició d'enguany comptarà amb un panell de tastadors 100% professional | L’Acadèmia Tastavins Penedès farà l’entrega de premis coincidint amb les Fires de Maig de Vilafranca
SALUT
Imatge d'una persona patint ressaca
Imatge d'una persona patint ressaca | Flickr
La substància encara està en fase de laboratori, però en cinc anys ja podria sortir al mercat
Canvi climàtic
Foto de família dels guardonats amb els III Premis Torres & Earth.
Foto de família dels guardonats amb els III Premis Torres & Earth. | @familiatorres.
A més de distingir a tres proveïdors per reduir les emissions, el celler reconeix la tasca del periodista Antonio Cerrillo i l’ autosuficiència energètica de Costa Rica
DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Les Drassanes han acollit prop de 900 assistents | S’hi han pogut tastar més de 250 referències
Imatge il·lustrativa
Els germans Ferrer, copropietaris de Freixenet, han invertit 100.000 euros a la vinya de Can Mallol per iniciar la comercialització de 2.000 ampolles del seu primer vi blanc | Es tracta d'un chardonnay jove i afruitat que valdrà 20 euros
DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La ruta "Garnatxa Blanca on Road" seguirà del 28 al 31 de març en 8 locals
Imatge il·lustrativa
Els 30.000 euros del primer premi són per a Juan Munné i Àlex Peris, els 7.000 euros del segon lloc són per Félix Crespo i Manuel Cantalapiedra, i els 3.000 euros del tercer premi se'ls emporten Juan Antonio García i Jaume Cuscó
Vinícola de Sarral
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
llopart
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La DO intensificarà l’estratègia institucional i accelerarà les mesures de caràcter legal per salvaguardar el paisatge del territori
novetats
Imatge il·lustrativa
És un homenatge a les muntanyes del Montsant, on segons diuen els seus creadors, "tot comença i tot acaba".
Imatge il·lustrativa
Un any més, i ja en van cinc, torna el festival de l'Espluga de Francolí els dies 5, 6 i 7 d'abril | El festival combina la novel·la criminal (negra i policíaca) amb els vins de la DO Conca de Barberà | Aquest any inclou una conferència sobre Vi i Literatura, a càrrec dels autors de la Guia de Vins de Catalunya.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Novetats
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.
els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana el Tendral Seleccion 2016 | Un vi que desmenteix la fama d'elitistes dels vins prioratins
Beca Eduard Puig Vayreda
Imatge il·lustrativa
Es farà un inventari dels cellers que es conserven a cases de l’Albera | L’estudi és una proposta conjunta de l’enòleg i sommelier, Jordi Esteve, i de la fotògrafa i sommelier, Clara Isamat
Imatge il·lustrativa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació de 97 empreses al certamen que tindrà lloc del 17 al 19 de març a Düsseldorf
Vermut el bandarra
Imatge il·lustrativa
Una font de vermut El Bandarra presideix la inauguració del Mercat Little Spain de Nova York
El passat divendres, a la seu de la Confraria del Cava a Torre Ramona, es va signar el conveni entre el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC), l'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) i la Confraria del Cava
Vinoteca de can calopa
Imatge il·lustrativa
La Vinoteca de Can Calopa serà un espai de degustació dels vins del celler de Vallbona de les Monges | A part dels vins blancs, dolços i caves, es podran tastar també els vins negres que el celler elabora a la Masia de Can Calopa, els vins negres de Barcelona
 Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida; Francesc Posas, director de l’IRB; i Eduard Batlle, investigador de l’IRB
L’Institut de Recerca Biomèdica ha llançat la campanya #RepteMetàstasi amb el suport de “Vi per Vida” i d’altres empreses | La donació del xec de “Vi per Vida”, valorada en 6.000 €, es destinarà a combatre la metàstasi.
Damià Deàs, gerent de Vilarnau i president de l'Institut del Cava i Pedro Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Freixenet
Damià Deàs, gerent de Vilarnau i president de l'Institut del Cava i Pedro Ferrer, vicepresident i conseller delegat de Freixenet
Freixenet i Vilarnau col·laboren amb Spain Through Its Wineries, una iniciativa amb l'objectiu de donar a conèixer el territori a través dels seus cellers més emblemàtics
els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana el Vilosell 2016 | L'acompanyant ideal per ennoblir i gaudir de la carn a la brasa
oller del mas
Imatge il·lustrativa
Imatge il·lustrativa
Al llaç groc s'hi suma el lila, el de la lluita pels drets de les dones.
Pàgina 1 de 176
Imatge il·lustrativa
Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, uns vins de garnatxa emparats a la DO Montsant | l'assimetria de la fulla de l'arbre es plasma a les etiquetes de la nova col·lecció.
Imatge il·lustrativa
Merian 2018 és el primer vi de raïm ecològic certificat de Cellers Tarroné que suma el segell CCPAE al distintiu de qualitat i sostenibilitat “Vins Ebre Biosfera”
Imatge il·lustrativa
L’Alex i l’Albert Virgili, de Caves Martí Serdà, els creadors dels vins El Xitxarel·lo i El Cabronet i del vermut El Bandarra, treuen al mercat una ratafia | La seva fita, diuen, és aconseguir apropar el món del vi als nous consumidors i recuperar velles tradicions a través de l’humor, el disseny i el gamberrisme il·lustrat
Imatge il·lustrativa
A Can Calopa s'elabora el vi de Barcelona | El vi es pot degustar, amb tots els altres productes de l'Olivera, a la recent inaugurada Vinoteca de Can Calopa
Imatge il·lustrativa
El dissabte 4 de maig s’inaugura l’exposició de Pintura i Fotografia on s’exhibiran les obres de Mari Paz Valero i Xavier Batallé, membres de Down Catalunya
Imatge il·lustrativa
Torelló Viticultors presenta Mas de la Torrevella, un vi blanc elaborat amb Chardonnay, collit a mà i de vinyes pròpies ecològiques