Roses obre un nou espai museístic dedicat a la cultura del vi

| 30/07/2011 a les 10:33h
Arxivat a: Enoturisme
El Centre Enològic i Lúdic Coll de Roses (CEL) és una iniciativa de la família Espelt

Roses acaba d’obrir les seves portes un nou espai per a difondre i conèixer el món i la cultura del vi. Es tracta del Centre Enològic i Lúdic Coll de Roses (CEL), creat per iniciativa de la família Espelt, propietària del celler empordanès Espelt Viticultors, de Vilajuïga. En centre que agafa el nom d’una antiga masia, amb propietats vinícoles que ja surt esmentada en un document notarial del 1679. L’edifici actual és del voltant de 1720 i consta de tres plantes, amb una torre de planta circular amb espitlleres. La planta baixa de tota la edificació és la que s’ha destinat al nou Centre Enològic i Lúdic, la qual a més, es troba envoltada de vinyes a tocar mateix de la edificació.

L’entrada a l’espai es realitza per una gran bóta de vi i al llarg de sis sales amb projeccions audiovisuals complementades amb diferents estris i eines del món del vi es realitza una passejada per diferents espais vinícoles, -des del cep fins a la copa-, passejant entre audiovisuals que ens mostren el camp, la verema, les tasques del vi i del celler, el pas del temps, l’elaboració, la degustació, etc. per acabar amb una sala on es complementa la visita amb un espai anomenat "per saber-ne més" i on es tracta d’una forma més gràfica alguns aspectes del món del vi, com el boter, la fil·loxera, etc. Per tal de fer aquest recorregut no cal guia ni traductor, ja que és un espectacle audiovisual i és la il·luminació i portes que s’obren o es tanquen, les quals ens porten pels diferents espais, seduïts per les imatges i la música.Finalment s’ha mantingut l’antic trull d’oli de la masia en el seu estat original, ressaltant totes les peces que el conformen, com el molí i el trull, entre altres, i complementat amb diferents estris oleícoles que conformen una altra sala, dedicada a l’oli i l’olivera, l’altre gran protagonista, juntament amb la vinya, del característic paisatge empordanès. Espai dedicat a l’oli i sala d’exposicions temporals. El recorregut conclou amb un espai de tast i una botiga on es poden adquirir els vins que elabora Coll de Roses, així com altres productes de la comarca.

Sala d'exposicions temporals
El projecte museístic ha anat a càrrec de l’ICRPC (Lada Servitjà - Josep Burch), el d’interiorisme l’ha realitzat Rossend Cortés Interiors, i la realització dels audiovisuals a cura de La Mila Produccions ( Maria Espelt i Cristina Colls, amb suport d’Yvonne Heinert) . Tot el recorregut es realitza escoltant composicions musicals creades expressament per a aquest Centre pel compositor i músic, Paco Viciana, i, finalment esmentar que tot el muntatge dels serveis tècnics audiovisuals l’ha realitzat l’empresa La Caraba Produccions.Com a complement al Centre també es compta amb una gran sala que es dedicarà a exposicions temporals, i en aquest moment es pot veure la exposició de fotografies "Els colors de l’Empordà", de Yvonne Heinert. La idea es anar realitzant al llarg de l’any diferents exposicions que serveixin de complement a la visita.. El nou Centre Enològic i Lúdic Coll de Roses es troba als afores de Roses, al costat de la carretera que porta fins a Cadaqués i estarà obert inicialment cada dia de la setmana, de dilluns a diumenge i en l'horari d’onze a dues del matí i les tardes de cinc a nou del vespre. Per a reserves i més informació es pot contactar telefònicament al 972 256 465.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Presentació del vi-brant amb Jordi Bort (esquerra) i els germans Llopart
Presentació del vi-brant amb Jordi Bort (esquerra) i els germans Llopart | Sergi Cortés
Jordi Bes
El celler penedesenc treu el vi-brant, un ancestral de poca bombolla en sintonia amb les tendències per atreure nous públics | Rescata de l'enoteca familiar anyades d'escumosos icònics per als amants del vi que gaudeixen de l'evolució de les llargues criances
Els germans Paco i Toni de la Rosa, propietaris de Torelló
Els germans Paco i Toni de la Rosa, propietaris de Torelló
La Barbequiú Torelló, com s'anomena l'espai, acull un programa enoturístic per a aquesta primavera-estiu
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or