Raventós i Blanc instal·la més de 550 m2 de plaques solars a la coberta del celler

Les plaques permetran produir un 25% de l'energia necessària al llarg d'un any a les instal·lacions

Un vi català a la prestigiosa llista dels millors 100 de Wine Spectator

| 24/05/2023 a les 08:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Raventós i Blanc
Imatge il·lustrativa
El 2000, Raventós i Blanc va començar a treballar amb el mètode de producció integrada (eliminant productes fitosanitaris sintètics); el 2009, va obtenir la Certificació Orgànica i, el 2013, la Certificació Demeter de Viticultura Biodinàmica; implementant diferents mesures que contribueixen a la reducció de gasos amb efecte d'hivernacle i emissions de CO2.

Ara, el celler fa un pas més instal·lant plaques fotovoltaiques per aprofitar l'energia solar. Concretament, s'han instal·lat més de 550 m2 de plaques fotovoltaiques a la coberta del celler, que permetran produir un 25% de l'energia necessària al llarg d'un any a les instal·lacions. La finca, que actualment té un consum de 600 MWh anuals, es podrà beneficiar d'aquesta nova mesura, que ha suposat una inversió total de 100 mil euros i estarà amortitzada en 4 anys.

La instal·lació té una potència de 100 kW i està dissenyada per a l'autoconsum, ja que un 95% de l'energia generada es consumeix a la pròpia finca. Es calcula que, amb ella, es deixaran d'emetre 60 t de CO2 per any, que és l'equivalent a plantar 185 arbres. “Per nosaltres és molt important aprofitar l'energia del sol per treballar. Crec que tot i tots hauríem d'avançar cap aquí”, afirma Pepe Raventós, viticultor, enòleg i Director General a Raventós i Blanc.

En aquest sentit, la resta d’energia que es consumeix a Raventós i Blanc és energia verda, que garanteix haver estat produïda també mitjançant recursos naturals renovables. Compta amb un sistema de monitorització que permet tenir dades de consum real, un sistema digital de gestió energètica, equips de fred amb leds substituint la lluminària incadescent, etc.
 


Finca de Raventós i Blanc


A totes elles, cal sumar-hi el que és un dels principals pilars de la finca: l'agricultura regenerativa. Aquest mode de cultiu potencia pràctiques que contribueixin a la cura del sòl perquè tingui millor biodiversitat, més resiliència, més eficiència i rendibilitat. A més, permet que el sòl augmenti la capacitat d'absorció de CO2.

La finca és, avui dia, un organisme agrícola que compta amb 90 ha plantades (entre elles, 50 ha de vinyes i 10 ha de cereals), un camp d'oliveres, ametllers, un llac i dos turons que marquen el nostre microclima. És, alhora, una granja amb animals com cabres i ovelles que ajuden a regenerar els sòls.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
Imatge il·lustrativa
Acadèmia de Poda
Miquel Hudin
L’Associació de Viticultura Regenerativa va ser creada per facilitar l'intercanvi d'experiències i coneixements
Imatge il·lustrativa
El vi s'elabora recuperant antigues tradicions, macerant amb les seves pells durant un mes i sense addició de sulfits ni durant l'elaboració ni durant la criança
Imatge il·lustrativa
Alguns dels 22 vins guanyadors de les 11 categories els podreu tastar a partir de demà a la Fira del Vi de la DO Tarragona