Arrels del Vi torna el 3 i 4 de juny a Sant Martí d’Empúries

30 grans cellers empordanesos participaran a Arrels del Vi, que es consolida com una gran cita vitivinícola a l’Empordà.

Jordi Alcover, de La Guia de Vins de Catalunya: «La cultura del vi no existeix»

| 23/05/2023 a les 08:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Arrels del Vi
Imatge il·lustrativa
Foto: Basili Girones
Arrels del Vi, celebra la seva 15a edició a Sant Martí d’Empúries, l’Escala, el 3 i 4 de juny, amb el suport de més cellers que mai. Enguany, els grans cellers empordanesos no s’han volgut perdre la celebració dels 15 anys de fira i han confirmat la seva participació un total de 30 cellers.

Arrels del Vi ofereix tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un magnífic entorn, sota els pins i vora el mar Mediterrani, la possibilitat de conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers del territori i de comprar a preu de celler els excel·lents vins empordanesos, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla. Arrels del Vi permet assistir al públic general en un format de fira tradicionalment obert de forma exclusiva a professionals. Les entrades a Arrels del Vi es poden comprar anticipadament a: https://arrelsdelvi.com/

Abernethy, l'organitzador de la fira, ho explica: Arrels del Vi celebra quinze anys i no podem estar més orgullosos. La resposta dels cellers de la DO Empordà i del territori ha estat excepcional, enguany participaran a la fira 30 cellers que reconfirmen la seva confiança en Arrels del Vi i en el nostre públic. A més estem feliços de tornar a celebrar Arrels Kids, tallers per a nenes i nens on podran pintar amb vi amb Tinta i Vi,  mentre els seus pares tasten les novetats de la DO Empordà. També tindrem música en directe dissabte i diumenge. Serà una gran festa on retrobar-nos tots”.
 
Tast Premis Arrels del Vi 2023

Arrels del Vi ha escalfat motors el 15 de maig amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2023, el millor vi blanc, negre, rosat, dolç i el millor vi insòlit. Considerem insòlits els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals, com poden ser vins brisats o vins sense sulfits afegits.  
 


Sommeliers del tast dels Premis


El tast a cegues ha estat dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store de l’Escala. Segons Sabadí, Enguany hem rebut 75 mostres d’ampolles de vi per tastar a cegues, rècord absolut en les 15 edicions que portem. N’estem orgullosos, ja que demostra la repercussió que tenen els Premis Arrels del Vi en el mercat. Vull destacar també l’alt nivell dels tastadors catalans presents, per a ells resulta una magnífica oportunitat  per estar al dia del què està passant a casa nostra i de compartir coneixements per tal d’enriquir-se”.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera | Jordi Bes Lozano
Jordi Bes Lozano
El Penedès acull aquest juny dues fires on participen un centenar de cellers en total amb l'elaboració de vins de mínima intervenció en comú
Imatge il·lustrativa
​Vinow culmina la primera ronda d'inversió de 300.000 euros i preveu facturar entre 8 i 10 milions d'euros el primer any complet d'operacions.
Imatge il·lustrativa
Les plaques permetran produir un 25% de l'energia necessària al llarg d'un any a les instal·lacions