Vilarnau

Vilarnau instal·la ruscs a les vinyes per reactivar la població d'abelles

Vilarnau participa a “Bees for the vid, vidrio for the bees”, el projecte impulsat per Verallia que té com a objectiu reactivar la població de l'abella

Vilarnau, el cava oficial del Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó

| 18/05/2023 a les 18:20h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Cellers, Vilarnau, abelles, rusc abelles, Verallia
Imatge il·lustrativa
El 20 de maig serà el “Dia Mundial de l'Abella” i Vilarnau ho celebra amb la instal·lació de diversos ruscs a les seves vinyes que permetran impulsar la població de les abelles. Emmarcada en el projecte de Verallia, “Bees for the vid, vidre for the bees”, el desenvolupament d'aquesta iniciativa crearà un hàbitat idoni per a aquests insectes que exerceixen un paper fonamental en la reproducció de les flors de la vinya i mantenen la biodiversitat del entorn.

Cada flora i fauna és única i necessària per mantenir viu l'ecosistema de les vinyes, així com per garantir-ne la viabilitat futura. Aquesta filosofia ha portat a Vilarnau a sumar-se al pla de Verallia que tornarà a la natura la pol·linització orgànica de les abelles, una espècie fonamental per al desenvolupament d'una agricultura sostenible i la població de la qual s'ha vist seriosament amenaçada.

Per evitar-ho, avui ja són presents a les vinyes ecològiques de Vilarnau un total de nou ruscs, on habitarà una nova població d'abelles. 

Amb “Bees for the bees”, Vilarnau avança cap a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 15, “Vida i ecosistemes terrestres”, un dels quatre ODS que la Família de Vi i Spirits de González Byass es compromet a prioritzar.

"5 + 5 Cuidant el Planeta"


5+5 Cuidant el Planeta” és la realitat sostenible de González Byass, que compta amb cellers i destil·leries a Espanya, Xile i Mèxic. A totes destaca el compromís per la cura del medi ambient, a través de l'ús responsable dels recursos naturals, dirigit cap a un creixement equilibrat que aporti beneficis a l'entorn de manera local i global. "5+5" representa les cinc generacions de la família González que han conduït a l'empresa fins al segle XXI i les properes cinc generacions que continuaran aquesta missió a partir de la feina ja feta. Implica el nivell de compromís de González Byass amb la natura mitjançant l'ús de pràctiques sostenibles a totes les àrees de la companyia, des de la vinya al celler, passant pels proveïdors, el disseny dels productes i fins a la distribució al client.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera
L'equip de la taverna MamBo amb la sommelier Lucy Chilvers, el xef Martín Bado i el vinyataire Rubèn Parera | Jordi Bes Lozano
Jordi Bes Lozano
El Penedès acull aquest juny dues fires on participen un centenar de cellers en total amb l'elaboració de vins de mínima intervenció en comú
Imatge il·lustrativa
​Vinow culmina la primera ronda d'inversió de 300.000 euros i preveu facturar entre 8 i 10 milions d'euros el primer any complet d'operacions.
Imatge il·lustrativa
Les plaques permetran produir un 25% de l'energia necessària al llarg d'un any a les instal·lacions